Ποιός θα κλάψει όταν πεθάνεις

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Ποιός θα κλάψει όταν πεθάνειςΤο βιβλίο με τον πιο μακάβριο τίτλο που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ενός συγγραφέα που φιγουράρει χαμογελαστός στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. Ο Robin Sharma προκαλεί πάταγο σε όλο τον κόσμο με το νέο του βιβλίο, που έχει ήδη πουλήσει 1.000.000 αντίτυπα.

Ο τίτλος του βιβλίου έχει στόχο να χτυπήσει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων – “Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;” Έχεις συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα περνάει η ζωή; Τη ζεις όπως τη θες ή την έχεις αφήσει να ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια σου; Έχεις καταλάβει ότι ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτουμε και μάλιστα μας έχει δοθεί από την ημέρα της γέννησης μας; Διαχειρίζεσαι το χρόνο σου; Ζεις σύμφωνα με τις αξίες σου;

Τι συναισθήματα βιώσατε με όλο αυτό τον καταιγισμό των ερωτήσεων; Σοκ; Ταραχή;

Ο συγγραφέας δεν έχει πρόθεση να ταράξει κανέναν. Απλώς να αφυπνίσει, να εμπνεύσει και να εμψυχώσει τους ανθρώπους να ζήσουν επιτέλους τη ζωή που ονειρεύονται και τους αξίζει. Και το έχει ήδη καταφέρει.

Το προηγούμενο βιβλίο του “Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του” μεταμόρφωσε τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Ο ίδιος είναι διευθύνων σύμβουλος της Sharma Leadership International Inc., μιας εταιρίας συμβούλων που έχει μια απλή αποστολή: να βοηθήσει ανθρώπους και οργανισμούς να φτάσουν στην κορυφή της παγκόσμιας κλίμακας. Πόσο πρωτότυπη αποστολή σ’ αλήθεια! Και πόσα κότσια χρειάζεται να διαθέτεις για να την εκπληρώσεις! Όπως αποδεικνύεται ο Robin Sharma, εκτός από κότσια, έχει και ταλέντο και ικανότητες, αν αναλογιστείτε ότι πελάτες τους είναι η Microsoft, η Nike, η General Electric, η Nasa, η Fedex και η BP.

Προσωπικά, μου αρέσει πολύ ο Robin Sharma ως συγγραφέας. Έχει το χάρισμα να εξηγεί τα πράγματα απλά. Απλά και κατανοητά για όλο τον κόσμο. Αυτή είναι μια ικανότητα που εκτιμώ αφάνταστα, ειδικά στους ανθρώπους που έχουν στόχο να μεταδώσουν γνώση. Για μένα είναι ο ορισμός της μεταδοτικότητας, το να εξηγείς κάτι τόσο απλά και με παραδείγματα, ώστε να σε κατανοεί οποιοσδήποτε σε ακούει ή σε διαβάζει.

Έτσι λοιπόν, ο Robin Sharma εκφράζεται απλά. Απευθύνεται άμεσα στον αναγνώστη, μιλώντας σε 2ο ενικό σαν να του μιλάει πρόσωπο με πρόσωπο. Πάνω απ’ όλα, του αφιερώνει το βιβλίο προσωπικά. Με την ευχή να εφαρμόσει τα μαθήματα ζωής που θα ανακαλύψει στις σελίδες του για να εκφράσει πλήρως τα ταλέντα του και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων γύρω του.

Τα μαθήματα ζωής που μεταφέρει καλύπτουν όλες τις πτυχές της ζωής μας: τον ύπνο, την εργασία, το γέλιο, τη χαρά, την οικογένεια, την ψυχολογία, τον πλούτο. Συμβουλές για ποιότητα ζωής, αξίες και δεξιότητες ζωής, όπως Θετική Σκέψη, Αυτοπεποίθηση, Στοχοθεσία, Ταπεινότητα. Το μήνυμα του Robin Sharma για κάθε αναγνώστη, είναι να βρει το σκοπό της ζωής του και να τον εκπληρώσει. Ο ίδιος ήδη εκπληρώνει το δικό του σκοπό…

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…