Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της μουσικής στη ζωή μας;

Συντάκτης: Flowmagazine

Οι ωφέλειες της μουσικής είναι πολλές και ποικίλλουν. Η μουσική μπορεί να «γαληνέψει την ψυχή μας» με τρόπους που συχνά δεν μπορούμε καν να αντιληφθούμε.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «Alive Inside», διαπιστώθηκε πως η μουσική μπορεί να επιδρά καταλυτικά στη ζωή. Η ταινία αναφέρεται σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, οι οποίοι έδειξαν θετική ανταπόκριση στο άκουσμα παλιών αγαπημένων τους τραγουδιών. Η μουσική τρυπώνει στον εγκέφαλο και μένει εκεί περισσότερο από κάθε άλλη εμπειρία μας. Έτσι, όταν ακούμε τραγούδια που γνωρίζουμε, ξυπνάει η μνήμη και μαζί οι αναμνήσεις μας.

10 οφέλη που αποκομίζουμε από τη μουσική

  1. Βοηθά τα πρόωρα γεννημένα μωρά να κερδίσουν βάρος, να μη νιώθουν έντονους πόνους, ενώ ενισχύουν και την τάση τους για καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

  2. Βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών. Όπως και με τα μωρά, έρευνες έδειξαν ότι τα φυτά που είναι εκτεθειμένα σε μουσική μεγαλώνουν γρηγορότερα και περισσότερο, ενώ είναι και πιο υγιή.

  3. Βελτιώνει τα νευρολογικά προβλήματα. Για παράδειγμα, τα άτομα που έχουν πρόβλημα στην ομιλία ή στο περπάτημα, μέσα από το ρυθμό της μουσικής βρίσκουν ισορροπία.

  4. Με την κατάλληλη μουσική, μπορείς να καθησυχάσεις τους εφήβους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι βιβλιοθήκες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες βάζουν να παίζει κλασική μουσική στους χώρους τους.

  5. Η μουσική προλαμβάνει την απώλεια ακοής, καθώς μέσα από μια έρευνα αποδείχτηκε πως ένας μουσικός 70 ετών αντιλαμβάνεται καλύτερα τους ήχους σε ένα περιβάλλον με φασαρία, από ότι ένας άντρας 50 ετών που δεν είναι μουσικός.

  1. Είναι πολύ ευεργετική για όσους έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους ή έχουν κάνει κάποια επέμβαση, καθώς η ευχάριστη μουσική οδηγεί στη χαλάρωση και κατ’ επέκταση στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

  2. Η μουσική βοηθά και στο λεξιλόγιό μας, καθώς με το άκουσμα των στίχων μαθαίνουμε συνεχώς λέξεις.

  3. Έχει πολύ καλή επίδραση στους αθλητές, καθώς τους τονώνει και ανεβάζει τη διάθεσή τους, κάνοντάς τους να έχουν καλύτερες αποδόσεις.

  4. Σε περίπτωση που έχετε κάβα, όταν θέλετε να πουλήσετε γαλλικό κρασί, βάλτε να παίζει στον χώρο γαλλική μουσική, καθώς επηρεάζει τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα αντίστοιχης προέλευσης με αυτήν της μουσικής που ακούνε.

  5. Τέλος, η καλή μουσική μπορεί να αλλάξει κατά 60% τη… γεύση του κρασιού όταν το πίνουμε, σύμφωνα με μελέτες.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…