Ποιό μουσικό όργανο σας ταιριάζει;

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου

Αισθάνεστε ότι η Μούσα σας καλεί και είσαστε έτοιμοι να κάνετε το πρώτο βήμα να την ακολουθήσετε αλλά σας κρατάει πίσω ο φόβος της κατάλληλης επιλογής. Εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το πρώτο σας βήμα. 

Η Μουσική έχει προέλθει από τη λέξη Μούσα. Οι Μούσες ήταν Θεότητες οι οποίες προστάτευαν τις τέχνες στην αρχαιότητα.

Τα αντικείμενα με τα οποία παράγουμε ήχο και κατ’ επέκταση μουσική, ονομάζονται μουσικά όργανα. Οι διαφορές ανάμεσά τους είναι πολλές. Προσπαθώντας να τις απαριθμήσουμε, αναφέρουμε το σχήμα, τον ήχο, τρόπο παιξίματος, το χρώμα και την έκφραση. 

Στάση σώματος 

Άρα σημαντικότερο όμως στην επιλογή ενός οργάνου δεν είναι μόνο ο ήχος που παράγεται, αλλά και κατά πόσο σωματικά η μελέτη του δεν θα σας κουράσει διότι η στάση σώματος που θα υιοθετήσετε, θα σας ακολουθήσει για χρόνια, εφόσον η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου απαιτεί χρόνια σπουδής. 

Είδος μουσικής 

Άλλος ένας παράγοντας που λαμβάνουμε υπόψιν κατά την επιλογή, είναι το είδος

μουσικής που σας αρέσει. Εάν προτιμάτε την κλασσική μουσική, μπορείτε να στραφείτε προς τα έγχορδα, τα οποία έχουν ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα και στα άλλα είδη μουσικής.

Άλλο ένα όργανο με τεράστιο ρεπερτόριο σε κομμάτια είναι το πιάνο και συνοδευόμενο με μια φυσιολογική στάση σώματος κατά την μελέτη, και ήπιο ήχο, θα κάνει τη μελέτη του ιδιαίτερα απολαυστική. Όμοια είναι η ακουστική κιθάρα, η οποία έχει την ικανότητα να σας ακολουθεί παντού.

Μέγεθος και τρόπος χρήσης 

Επομένως, ο αμέσως επόμενος παράγοντας που θα σας απασχολήσει, είναι σε ποιες περιπτώσεις φαντάζεστε εσείς να παίζετε αυτό το όργανο. Αν επιθυμείτε να παίζετε με τους φίλους

σας στην παραλία, σίγουρα ογκώδη όργανα δεν αποτελούν για εσάς κατάλληλη επιλογή. Επίσης, αν θέλετε να μάθετε ένα μουσικό όργανο το οποίο θα σας επιτρέπει να παίζεται αμέσως μουσική και μάλιστα σε ένα σύνολο, μπορείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της Φιλαρμονικής όπου προσφέρονται μαθήματα κρουστών και πνευστών οργάνων. 

Το έχετε πραγματικά ερωτευτεί;

Τέλος, το πιο σημαντικό από όλα είναι να επιλέξετε το όργανο το οποίο έχετε αγαπήσει. Επειδή είναι μια διαδικασία δαπανηρή και πολύχρονη, μόνο επιλέγοντας κάτι που πραγματικά σας αρέσει, θα καταφέρετε να το ακολουθήσετε για χρόνια. Τα έγχορδα και το πιάνο, αν και διάσημα όργανα, απαιτούν πολλά χρόνια σπουδών και θέλουν συστηματική μελέτη. Τα πνευστά απαιτούν λιγότερα χρόνια σπουδής, αλλά μπορεί να μην ταιριάζουν σε έναν καπνιστή.

Συντάκτης: Μελίτα Βασιλειάδου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.