Ποιό άθλημα να αρχίσετε;

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Πλήττετε στην ιδέα του γυμναστηρίου; Ταυτόχρονα, όμως, ενδιαφέρεστε να αρχίσετε ένα σπορ; Πλησιάζει το καλοκαίρι και για αυτό θέλετε να χάσετε κάποια κιλά; Μήπως απλώς θέλετε να ξεσκάσετε και να κάνετε κάτι για εσάς; Δεν έχει σημασία ο λόγος που σας ωθεί, αλλά το ίδιο το γεγονός. Ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό και θυμηθείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε το άθλημα που πάντα θέλατε.

Ομαδικά Αθλήματα

Για όσους διασκεδάζουν καλύτερα με φίλους και θέλουν και ένα κίνητρο για να το κάνουν, συμβουλεύω να αρχίσετε ένα άθλημα όλοι μαζί. Η λίστα ομαδικών αθλημάτων βεβαίως είναι μακρά. Αρχικά, μπορείτε να ξεκινήσετε μία ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Ταυτόχρονα, αθλήματα όπως βόλεϊ ή τένις, αποτελούν καλές επιλογές. Μπορείτε, λοιπόν, να βρείτε έναν χώρο με τους φίλους σας, να δημιουργήσετε την ομάδα σας, να καθιερώσετε ώρα και μέρα και είστε έτοιμοι να γυμναστείτε και να ψυχαγωγηθείτε.

Πολεμικές Τέχνες

Καράτε, Κουνγκ Φου, Τάε Κβον Ντο‎, Τζούντο, Ζίου Ζίτσου, Κικ Μπόξινγκ, Πυγμαχία αποτελούν μερικές μόνο από τις πολεμικές τέχνες που μπορείτε να αρχίσετε. Το κάθε άθλημα έχει την δική του τεχνική, προσωπικότητα και ιστορία. Το καθένα έχει να σας προσφέρει και κάτι διαφορετικό, ωστόσο όλα θα σας διδάξουν μία μορφή αυτοάμυνας. Θα αποτελέσουν τρόπο εκτόνωσης, με απόρροια την χαλάρωση από το άγχος της ημέρας.

Θαλάσσια σπορ

Για τους λάτρεις της θάλασσας, της πισίνας και γενικά του υγρού στοιχείου, θα πρότεινα να επιλέξουν ένα άθλημα που το περιέχει. Είτε αυτό είναι κολύμπι, πόλο, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι, windsurf ή καταδύσεις σίγουρα θα περάσετε όμορφα τον χρόνο σας, μαθαίνοντας και τελειοποιώντας ένα άθλημα που περιέχει ως αναπόσπαστο κομμάτι το νερό.

Χορό

Αν αγαπάτε να κινήστε με βάση τον ρυθμό της μουσικής και ταυτόχρονα να γυμνάζετε σώμα και να χάνετε κιλά, ο χορός αποτελεί το ιδανικό άθλημα για εσάς. Επιλέξτε το είδος που σας αρέσει. Λάτιν, σύγχρονο, street ή break dance, μπαλέτο, παραδοσιακούς, poledancing, ζούμπα και ξεκινήστε να αθλείστε με έναν τρόπο που περιλαμβάνει την μουσική.

Εναλλακτικά

Για τους τολμηρούς που θέλουν να εκτονωθούν, αλλά και να ακονίσουν το μυαλό τους μπορούν να δοκιμάσουν την τοξοβολία, τα βελάκια ή την σκοποβολή. Με αυτόν τον τρόπο, θα σας δοθεί και η ευκαιρία να πετύχετε τον στόχο σας και παράλληλα να γυμναστείτε.

Επιπλέον, η ξιφασκία θα αποτελέσει ένα άθλημα που θα βελτιώσει τα αντανακλαστικά σας και θα δώσει χάρη σε κινήσεις και σώμα. Από την άλλη μεριά, το σκάκι και το μπριτζ αποτελούν επιλογές για όσους θέλουν να ακονίσουν το μυαλό τους αλλά και ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό. Εναλλακτικά, η ιππασία, ο στίβος και το πινγκ πονγκ θα σας ωθήσουν να κινηθείτε και να σπάσετε την ρουτίνα της καθημερινότητάς σας. Το κυριότερο, όμως,  από όλα είναι το περπάτημα, το οποίο μπορούν να το κάνουν όλοι με τον δικό τους ρυθμό, μόνοι ή με παρέα.

Μην διστάσετε να επιλέξετε το άθλημα που σας ταιριάζει. Η λίστα με τα υπάρχοντα αθλήματα είναι μεγάλη. Σίγουρα, υπάρχει ένα που να σας ιντριγκάρει. Ανακαλύψτε, λοιπόν, το δικό σας σήμερα.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.