Ποιητική συλλογή “Η στιγμή που θα φεύγω”

Συντάκτης: Άκης Αλεξάνδρου

Ποιητική συλλογή «Η στιγμή που θα φεύγω»  Tου Ακη ΑλεξάνδρουΟ Χρήστος Δασκαλάκης γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε συμβουλευτική ψυχολογία, μουσική και υποκριτική και αγαπάει τα ταξίδια, την μουσική και το νησί της Ύδρας. «Η στιγμή που θα φεύγω» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή και αποτελείται από 49 ποιήματα, μερικά εκ των οποίων τετράστιχα. Από τα πρώτα κιόλας ποιήματα γίνεται φανερή η ποιητική του κατεύθυνση, που εκπέμπει έντονα συναισθήματα μοναξιάς, φυγής, θλίψης και κατάθλιψης. Η «σκοτεινή» ποιητική του διάσταση συχνά φέρνει στην μνήμη την ποίηση των Καρυωτάκη και Edgar Allan Poe.

Ο Δασκαλάκης γράφει ελεύθερα ενώ σε λίγες περιπτώσεις τα έμμετρα ποιήματά του όπως το «Κάποιες λέξεις» φανερώνουν και την μουσική του φλέβα. Ξεχώρισα 20 περίπου από αυτά μεταξύ των οποίων τα «Η στιγμή που θα φεύγω», «Η εκδίκηση», «Κλειστά παράθυρα», «Ο Δολοφόνος», « Οι λέξεις που ματώνουν», «Ο γυρισμός», «Από το μηδέν», «Η μέρα, η νύχτα, το φως», «Μονοπάτια», «Είμαι εδώ», «Εκείνο το παιδί», «Κάθε που νυχτώνει», «Πριν και τώρα».

Ξεχωριστή θέση έχουν τρία ποιήματα τα οποία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εκπέμπουν φως και ζωή. Είναι τα «Κοχύλι», «Σκόνη από χρυσό» και «Άνοιξη».

Από την πρώτη του αυτή συλλογή είναι φανερό ότι ο Δασκαλάκης έχει την ικανότητα να δημιουργεί μέσω της ποίησης του έντονες εικόνες και υποβλητικά συναισθήματα.

Ο λόγος του είναι καλοδουλεμένος χωρίς να γίνεται πομπώδης ή ελιτίστικος. Είναι σίγουρο ότι μέσα στα ποιήματά του ο αναγνώστης δεν θα βρει την αισιοδοξία και την χαρά της ζωής, αν όμως σας αρέσει ο «σκοτεινός» και «εσωτερικός» λόγος θα βρείτε τον Δασκαλάκη εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Η συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ 2012

Συντάκτης: Άκης Αλεξάνδρου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr