Ποιες δραστηριότητες αυξάνουν την φαντασία μου

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Θέλετε να βάλετε φαντασία στην καθημερινότητά σας και να κάνετε την ζωή σας πιο ενδιαφέρουσα; Δείτε ποιες δραστηριότητες εξάπτουν την φαντασία σας.

Η καλλιέργεια της φαντασίας είναι ένας έξυπνος και όμορφος τρόπος να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας και να εξερευνήσετε νέες ιδέες. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους να καλλιεργήσετε τη φαντασία σας:

Ανάγνωση βιβλίων:

Η ανάγνωση βοηθάει στη δημιουργική σκέψη και επεκτείνει το φάσμα των νέων ιδεών. Διαβάστε μυθιστορήματα, ποίηση, επιστημονική φαντασία και άλλα είδη για να διευρύνετε τον κόσμο σας και να πάρετε ιδέες.

poies_drastiriotites_ayksanoun_thn_fantasia_mou

Το να μπορείτε να κάνετε εικόνα αυτά που λέει ένα βιβλίο και να μπείτε στο νόημα του θα αποτελέσει μια πραγματική πρόκληση για την φαντασία σας.

Παρατήρηση και εμπειρία:

Δείτε το περιβάλλον σας. Να παρατηρείτε λεπτομέρειες, να εξερευνάτε νέες τοποθεσίες, να δοκιμάζετε νέες δραστηριότητες – όλα αυτά θα ενισχύσουν τη δημιουργικότητά σας.

Εξάλλου πολλοί διάσημοι δημιουργοί παίρνουν έμπνευση από το περιβάλλον τους. Μπορεί η έμπνευση να καραδοκεί κυριολεκτικά στην γωνία και να μην το ξέρετε.

Συνεχής άσκηση του μυαλού:

Η άσκηση του μυαλού μέσω γρίφων, παιχνιδιών λέξεων ή ακόμη και παιχνιδιών ρόλων μπορεί να οδηγήσει σε πρωτότυπες ιδέες.

 Ακόμα και όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο  φαντασία πρέπει να συνεχίσουμε να εξασκούμε την φαντασία μας. Τα παραπάνω παιχνίδια μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την φαντασία μας.

Ασκήσεις δημιουργικότητας:

Γράψτε ιστορίες, ποιήματα, δοκιμάστε ζωγραφική ή να σχεδιάσετε, κατασκευάστε κάτι με τα χέρια σας. Η δημιουργία σας ενθαρρύνει να σκεφτείτε εκτός των συνηθισμένων πλαισίων ώστε να φτιάξετε κάτι καινοτόμο και όμορφο. Εξελίξτε απλές και όμορφες ιδέες.

poies_drastiriotites_ayksanoun_thn_fantasia_mou

Συνεχής αναζήτηση:

Κάντε ερωτήσεις για τα πάντα. Εξερευνήστε νέες ιδέες, αναζητώντας λύσεις σε προβλήματα ή ανακαλύπτοντας καινούρια ενδιαφέροντα θέματα.

Ακόμα και η αναζήτηση για την κάτι πιο όμορφο ή πιο δημιουργικό όπως μια καινούρια ασχολία ή το να μάθετε ένα καινούριο χόμπυ μπορεί να δώσουν πραγματικά μεγάλη ώθηση στην φαντασία σας.

Συζητήσεις και σύγκριση ιδεών:

Οι συζητήσεις με άλλους και η ανταλλαγή απόψεων μπορεί να οδηγήσει σε νέες ιδέες και νέες προοπτικές. Το να συνομιλήσετε με άλλα άτομα τα οποία έχουν και αυτά μεγάλη φαντασία ή απλώς το να ανταλλάξετε απόψεις με έναν φίλο μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά.

Μελέτη και εκπαίδευση:

Η συνεχής μάθηση σε διάφορα θέματα ενισχύει την επινόηση και την δημιουργικότητα. Όσο καλύτερα γνωρίζουμε ένα θέμα τόσο καλύτερα μπορούμε να δημιουργήσουμε με αυτό και να έχουμε νέες και καινοτόμες ιδέες.

Απομόνωση και χαλάρωση:

Ο χρόνος που περνάτε μόνος σας, σας δίνει την ευκαιρία να ονειροπολήσετε και να αφήσετε τη φαντασία σας να τρέξει ελεύθερη. Η κοινωνική επαφή είναι σίγουρα πολύ χρήσιμη και ωφέλιμη για κάθε άτομο.

Εντούτοις και ο χρόνος που περνάτε μόνοι σας έχει και εκείνος τα δικά του οφέλη.

Με την αφοσίωση σε αυτές τις πρακτικές, μπορείτε να ενισχύσετε τη φαντασία σας, δημιουργώντας έναν κόσμο νέων ιδεών και δημιουργικών συλλογισμών.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.