Ποιες βιταμίνες χρειάζεται η επιδερμίδα σου;

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη

Η επιδερμίδα μας για να μπορέσει να παραμείνει υγιής και λαμπερή πρέπει να λαμβάνει καθημερινά τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται. Για να αποκτήσεις το δέρμα που ονειρεύεσαι, πρέπει να προσθέσεις τις παρακάτω βιταμίνες στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σου. Μην ξεχνάς ότι το κλειδί για τη σωστή περιποίηση είναι να χρησιμοποιείς σωστά προϊόντα που περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που έχει ανάγκη η επιδερμίδα σου. 

Ποιες βιταμίνες χρειάζεσαι όμως;

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C παρέχει στην επιδερμίδα σου δύο πολύ σημαντικά οφέλη. Πρώτον, προστατεύει το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου. Η βιταμίνη C επιδιορθώνει τις ζημιές που προκαλούνται στην επιδερμίδα σου από τις ακτίνες του ήλιου και ενισχύει την αντιηλιακή σου προστασία. Δεύτερον, βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου. Το κολλαγόνο κρατάει το δέρμα μας σφριγηλό και ελαστικό. 

Βιταμίνη Ε 

Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση. Η τοπική εφαρμογή της προστατεύει τα κύτταρά σου από τις ελεύθερες ρίζες.  Επίσης, συμβάλλει στην αντιγήρανση. Τα κύτταρα ανανεώνονται και καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου. 

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α  συμβάλει στην αποκατάσταση των ιστών του δέρματος. Μειώνει επίσης τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αυξάνει την αιμάτωση του δέρματος για σωστή ενυδάτωση και βοηθάει στον περιορισμό της οξείδωσης που δημιουργείται από τις ακτίνες του ήλιου και τους ρύπους.

Ποιες βιταμίνες χρειάζεται η επιδερμίδα σου;

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της.  Ανακουφίζει τις φλεγμονές που υπάρχουν στο δέρμα σου και μειώνει την ερυθρότητα. Επίσης η βιταμίνη D βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής, στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα σου. 

Το σύμπλεγμα βιταμινών B 

Το σύμπλεγμα βιταμινών B αποτελείται από ένα σύνολο βιταμινών, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του δέρματος. Οι βιταμίνες B διατηρούν το δέρμα σου ενυδατωμένο, προάγουν την αναπνοή των κυττάρων και μειώνουν το σμήγμα που δημιουργείται στο δέρμα. 

Βιταμίνη F

Η βιταμίνη F δεν είναι και τόσο γνωστή. Πρόκειται για ένα λιπαρό οξύ που είναι πλούσιο σε Ω-6. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, καταπολεμά τα σημάδια του χρόνου και ενισχύει την ανανέωση του δέρματος. Η βιταμίνη F εξισορροπεί τα επίπεδα των λιπιδίων στο δέρμα σου. 

Πώς πρέπει να λαμβάνεις τις βιταμίνες;

Ο οργανισμός μας λαμβάνει τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται από τις τροφές που καταναλώνουμε και από τα συμπληρώματα διατροφής. Ένας άλλος τρόπος είναι να τοποθετήσουμε απευθείας στην επιδερμίδα μας τις βιταμίνες. Ποιο είναι όμως καλύτερο; 

Η τοπική εφαρμογή  επηρεάζει άμεσα το δέρμα, ενώ η λήψη βιταμινών από το στόμα επηρεάζει την υγεία ολοκλήρου το οργανισμού.  Η λήψη βιταμινών από το στόμα δεν προσφέρει άμεσα αποτελέσματα  όσον αφορά στην επιδερμίδα μας. Όμως βελτιώνει τη συνολική ποιότητα της υγείας μας. Η τοπική εφαρμογή βιταμινών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές, γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.