Ποιες συναισθηματικές δεξιότητες θα σε οδηγήσουν στην κορυφή;

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο Gary Vaynerchuk, ο πιο επιδραστικός επιχειρηματίας σήμερα στον πλανήτη, οφείλει την επιτυχία του στις παρακάτω 12 συναισθηματικές δεξιότητες (και μισό).

Εάν θέλεις να βελτιώσεις τις ηγετικές σου ικανότητες και να πετύχεις στη δουλειά και στην προσωπική σου ζωή, μάθε από τον καλύτερο: Ο Gary Vaynerchuk (aka Gary Vee), είναι ο πιο επιδραστικός επιχειρηματίας με 40 εκατομμύρια followers στα SoMe, πιστεύει ότι πρέπει να αναπτύξεις τις 12 συναισθηματικές δεξιότητες που περιγράφονται στο βιβλίο του 12 1/2, εκδόσεις Key Books.

Οι 12 1/2 συναισθηματικές δεξιότητες που θα σε κάνουν να πετύχεις

 1. Ευγνωμοσύνη
 2. Αυτογνωσία
 3. Υπευθυνότητα
 4. Αισιοδοξία
 5. Ενσυναίσθηση
 6. Καλοσύνη
 7. Επιμονή
 8. Περιέργεια
 9. Υπομονή
 10. Πίστη
 11. Ταπεινότητα
 12. Φιλοδοξία

1. Ευγνωμοσύνη

Άσχετα με το πόσο μισείς τη δουλειά σου έχεις ωστόσο την παραμικρή δυνατότητα ή ικανότητα να βρεις άλλη; Εάν είσαι πραγματικά ευγνώμων για αυτά που έχεις αντί να ζηλεύεις αυτά που δεν έχεις, θα αποδειχθείς κυρίαρχη δύναμη στην εργασία αλλά στη ζωή.

2. Αυτογνωσία

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι. Καμιά φορά απλώς αυταπατώνται. Η αυτογνωσία είναι η συνειδητή γνώση του χαρακτήρα, των συναισθημάτων, των κινήτρων και των επιθυμιών μας. Έχει στενή σχέση με την αγάπη και την αυτοαποδοχή των μειονεκτήμάτων μας. Όταν αποδέχεσαι πλήρως τον εαυτό σου δεν φοβάσαι πια τους άλλους. 

3. Υπευθυνότητα

Η μεγαλύτερη παρανόηση είναι ότι η αποφυγή της ανάληψης τω ευθυνών θα οδηγήσει στην ευτυχία, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίστροφο. Όταν ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους παραδέχεσαι ότι μέσα σου ότι δεν έχεις πια τον έλεγχο.

Δίνεις πλεονέκτημα στο άτομο ή στα άτομα που δείχνεις με το δάκτυλο και γίνεσαι θύμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι. Αντί να δείχνεις με τον δείκτη τους άλλους σκέψου να δείχνεις με τον αντίχειρα τον εαυτό σου. Άσχετα από τι δυσκολία αντιμετωπίζεις κάποια στιγμή πήρες μια απόφαση που σε έφερε σε αυτήν την κατάσταση και οφείλεις αυτό να το αναγνωρίσεις και να το αποδεχτείς.

4. Αισιοδοξία

Η αισιοδοξία είναι μια λέξη που έχει γίνει αμφιλεγόμενη κατά κάποιο τρόπο. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι σημαίνει το ίδιο πράγμα με την αυταπάτη. Η επιλογή της αισιοδοξίας έναντι της απαισιοδοξίας είναι, στο τέλος της ημέρας, εξαιρετικά πρακτική. Δεν σημαίνει να είσαι αφελής ή τυφλός στα μειονεκτήματα στην εργασία σου ή στη ζωή.

Σκέψου την αισιοδοξία σαν χάρτη. Θα σε βοηθήσει να δεις τον προορισμό σου. Είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους θα σε κάνει να εκτιμήσεις το ταξίδι σε σχέση με το αποτέλεσμα. Η αισιοδοξία κάνει το ταξίδι πολύ πιο διασκεδαστικό από την απαισιοδοξία.

5. Ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα κατανόησης των συναισθημάτων του άλλου. Χρησιμοποίησε ενσυναίσθηση και καλοσύνη ενάντια στο μίσος γιατί χρειάζεται περισσότερη δύναμη για να είσαι συμπονετικός. Όταν μπορείς να νιώσεις αυτό που νιώθει ο άλλος, αναπτύσσεις μια εξαιρετική ικανότητα να αντιμετωπίζεις τους άλλους, είναι η απόλυτη υπερδύναμη. Μπορείς να χειριστείς οποιαδήποτε κατάσταση εάν μπορείς να νιώσεις τα συναισθήματα των άλλων.

6. Καλοσύνη

Το πιο δυνατό άτομο είναι αυτός που μπορεί να επιδείξει καλοσύνη. Μπορείς να είσαι ευγενική, ειλικρινείς και να κρατάς τη θέση σου ταυτόχρονα. Χρειάζεται εσωτερική δύναμη για να δείξεις ανωτερότητα, είναι όμως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορεί να σε διαφοροποιήσει από τους άλλους.

7. Επιμονή

Εάν θέλεις να πετύχεις σε οτιδήποτε, η επιμονή είναι απαραίτητη. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να γίνει εις βάρος της ηρεμίας και της ευτυχίας σου. Η επιμονή δεν πρέπει ποτέ να σημαίνει εξουθένωση. Η επιμονή είναι αποφασιστικότητα.

8. Περιέργεια

Η λέξη περιέργεια είναι υποτιμημένη στην κοινωνία μας, αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά επιτυχίας. Η περιέργεια σε συνδυασμό με την ενσυναίσθηση μπορεί να οδηγήσει στη διαίσθηση. Για να μεγιστοποιήσεις την αξία της περιέργειας, χρειάζεσαι μια ισχυρή εργασιακή ηθική, μια ισχυρή επιθυμία να συνεχίσεις να μαθαίνεις, ανεξάρτητα από το πόσα έχεις καταφέρει.

9. Υπομονή

Όταν έχεις καλή σχέση με τον χρόνο, η πίεση ελαττώνεται και μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα. Η υπομονή σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι πιο μεγάλα πράγματα.

10. Πίστη

Η πίστη είναι ο πολικός αστέρας που σε διατηρεί στην πορεία σου, βοηθώντας σε να έχεις υπομονή σε όλο σου το ταξίδι, παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες. Χωρίς πίστη θα σου ξεφύγουν μεγάλες ευκαιρίες και θα βγεις χαμένη εξαιτίας της γνώμης των άλλων. Δεν υπάρχει πιο ολέθριο πράγμα.

11. Ταπεινότητα

Η ταπεινοφροσύνη είναι προϋπόθεση εάν θέλεις να καλλιεργήσεις μια διαρκή θετική φήμη. Είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά που μπορούν να έχεις ένας άνθρωπος. Κανένας ηγέτης δεν μπορεί να διατηρήσει την επιτυχία του χωρίς ταπεινότητα. Ο ορισμός του Gary Vee για την ταπεινότητα; Να νιώθεις άνετα όταν αντιλαμβάνεσαι τη θέση του εαυτού σου στον κόσμο. 

12. Φιλοδοξία

Οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μια ανθυγιεινή σχέση με τη φιλοδοξία εν μέρει επειδή τη χρησιμοποιούν ως κάλυψη για τις ανασφάλειές τους. Η ζωή είναι χαρά όταν έχεις καλές σχέσεις με τις φιλοδοξίες σου. Ξυπνάς κάθε πρωί και κυνηγάς το όνειρό σου, αλλά δεν έχεις την ανάγκη να το πραγματοποιήσεις. Είναι ένας όμορφος συνδυασμός πίστης και ταπεινότητας. Πιστεύεις πλήρως ότι θα τα καταφέρεις, αλλά δεν χρειάζεται να τα καταφέρεις, να αποδείξεις κάτι. Η φιλοδοξία είναι σαν το καρότο: ένα κίνητρο.

12 1/2. Η καλοπροαίρετη ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια είναι στην πραγματικότητα καλοσύνη, εμπεριέχει ανθρωπισμό. Σκέψου το την επόμενη φορά που θα προσπαθήσεις να ισορροπήσεις την ειλικρίνεια με την καλοσύνη. Η καλοσύνη χωρίς ειλικρίνεια δημιουργεί ψευδαισθήσεις ενώ η ειλικρίνεια χωρίς καλοσύνη, είναι σκληρή.

O Gary Vaynerchuk (aka Gary Vee), ο πιο επιδραστικός επιχειρηματίας σήμερα στον πλανήτη, είναι 100% βέβαιος: Για να πετύχεις στην εργασία σου και στην προσωπική σου ζωή πρέπει να αναπτύξεις τις δώδεκα συναισθηματικές δεξιότητες που περιγράφονται σε αυτό το βιβλίο. Από την αυτογνωσία έως την ενσυναίσθηση και από την καλοσύνη έως την ταπεινότητα. Αν δεν δουλεύεις µε τον εαυτό σου, ο δρόμος προς την επιτυχία θα είναι κακοτράχαλος και γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια. O Gary Vee γνωρίζει από πρώτο χέρι πως αν δεν καλλιεργήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη σου δεν µπορείς να ηγηθείς ούτε σε νηπιαγωγείο.

Μέσα από πρακτικές συμβουλές και έξυπνες ασκήσεις, ο Gary Vee καταθέτει την προσωπική εμπειρία του και σε προτρέπει να εξερευνήσεις τα «µισά» σου. Τα  «µισά» είναι εκείνες οι πτυχές του εαυτού σου που χρειάζονται περαιτέρω ανάπτυξη, είναι τα «τυφλά»  σημεία σου τα οποία, αν δεν τ’ αναγνωρίσεις και δεν τ’ αλλάξεις, θα υπονομεύουν για µια ζωή τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…