Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες μέθοδοι αποτρίχωσης;

Συντάκτης: Flowmagazine

Όταν είναι να κάνετε αποτρίχωση, θέλετε η μέθοδος που θα επιλέξετε να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη. Οι νεότερες μέθοδοι είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και σκοπός τους είναι τίποτα να μη θυμίζει ότι οι περιοχές που αποτριχώθηκαν είχαν κάποτε τρίχες.

Η αποτρίχωση αφορά οποιοδήποτε σημείο του σώματος εμφανίζει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Στόχος κάθε μεθόδου είναι ένα λαμπερό και απαλό δέρμα.

Παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας με μηχανήματα νέας γενιάς που αφαιρούν τις τρίχες αποτελεσματικά και μόνιμα μέσα σε λίγα λεπτά, πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν στις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης.

Τρόποι αποτρίχωσης

1.Κρέμα λεύκανσης τριχών

Μία από τις παλαιότερες μεθόδους είναι η κρέμα λεύκανσης τριχών. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για όσους έχουν αραιή τριχοφυΐα σε συγκεκριμένα σημεία. Η λεύκανση δεν αφαιρεί τις τρίχες, απλώς τις αποχρωματίζει με σκοπό να μην είναι ορατές χωρίς να αφαιρεθούν.

  1. Αποτριχωτική κρέμα

Η πιο ανώδυνη μέθοδος είναι η αποτριχωτική κρέμα. Τα αποτελέσματά της διαρκούν λίγες εβδομάδες ανάλογα με το πόσο δυνατή είναι η τρίχα και ανάλογα την εποχή. Το καλοκαίρι οι τρίχες μακραίνουν γρηγορότερα.

Είναι η φθηνότερη, πιο πρακτική μέθοδος και η ιδανική λύση της τελευταίας στιγμής. Η κρέμα όμως δεν αφαιρεί τον θύλακα της τρίχας. Επομένως δίνει το αποτέλεσμα του ξυρίσματος, αλλά το δέρμα είναι και δείχνει πιο απαλό. Θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι ότι αυτήν τη μέθοδο θα την επαναλαμβάνετε συχνά, εφόσον την επιλέξετε.

Γρήγορες και μόνιμες μέθοδοι αποτρίχωσης

1.Ξυραφάκι

Η πιο εύκολη λύση σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης είναι το ξυραφάκι.Για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και να αποφύγετε μολύνσεις, αλλάζετε τακτικά τις λεπίδες και απλώνετε μια κρέμα ξυρίσματος στην περιοχή που θα αποτριχώσετε για να αποφύγετε τα κοψίματα.

2.Ξυριστική μηχανή

Η ξυριστική μηχανή, χρησιμοποιήθηκε αρχικά από άντρες που ήθελαν να περιποιηθούν το μούσι τους.Πλέον υπάρχουν και γυναικείες ξυριστικές μηχανές. Είναι εύκολες στη χρήση, αλλά σε κάποιους προκαλούν και πόνο. Η ξυριστική μηχανή θα πρέπει να καθαρίζεται μετά από κάθε χρήση, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης θυλακίτιδας.

3.Κερί

Από τις παλιές μεθόδους αποτρίχωσης είναι το κερί.Τα αποτελέσματα μέχρι όλες οι τρίχες να αποδυναμωθούν τελείως διαρκούν πολύ. Είναι όμως αρκετά επώδυνη, τουλάχιστον τις πρώτες φορές πριν αρχίσετε να συνηθίζετε στον πόνο. Πραγματοποιείται εύκολα στο σπίτι κι είναι πολύ διαδεδομένη ως μέθοδος αποτρίχωσης. 

Η αποτελεσματικότητά της οφείλεται στο ότι το ζεστό κερί απλώνεται στο δέρμα. Η υψηλή του θερμοκρασία μαζί με το τράβηγμα των θυλάκων, ίσως ερεθίσει ένα ευαίσθητο δέρμα, γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή. Αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για περιοχές όπως είναι το μπικίνι, το πρόσωπο και οι μασχάλες.

Το κρύο κερί εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εγκαυμάτων. Όμως το τράβηγμα της ταινίας με το κερί είναι πιο δυνατό κι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού του δέρματος.

4.Λέιζερ

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποτρίχωσης είναι το λέιζερ. Είναι ιδανικό για όσους έχουν αυξημένη τριχοφυΐα που επιμένει λόγω ορμονικών διαταραχών. Το λέιζερ παράγει μια υποφερτής έντασης θερμότητα, ενώ ρίχνει ταυτόχρονα κρύο αέρα στο σημείο που αποτριχώνει. Το αποτέλεσμα είναι ότι εσείς αισθάνεστε μικρά τσιμπηματάκια εκείνη την ώρα, αλλά όχι ουσιαστικό πόνο. Από την περιοχή που αποτριχώνεται αφαιρούνται όλοι οι θύλακες, ενώ το δέρμα δεν ερεθίζεται καθόλου. 

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…