Ποια λουλούδια μας φτιάχνουν τη διάθεση και γιατί

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Τα λουλούδια είναι πάντα μια όμορφη προσθήκη στον χώρο. Τα χρώμα, οι μυρωδιές, τα αμέτρητα σχέδια, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που τα καθιστούν απαραίτητες προσθήκες στη διακόσμηση του προσωπικού μας χώρου. 

Λεβάντα 

Η λεβάντα μειώνει τα επίπεδα άγχους και στρες, δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως είναι ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο που σε βοηθά και να κοιμηθείς καλύτερα. Πέρα από την καταπληκτική μυρωδιά του, έχει αποδειχθεί πως σε ηρεμεί, ενώ ρίχνει τους παλμούς της καρδιάς και χαλαρώνει μέχρι και τα ανήσυχα μωρά.

Ορχιδέα 

Η ορχιδέα είναι ένα απαιτητικό λουλούδι που όμως αξίζει τον κόπο. Κι αυτό γιατί έχει εξωτική ομορφιά και όμορφα χρώματα που θα δώσουν στο σπίτι σου μια νότα αισιοδοξίας. Εξάλλου, η ορχιδέα είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά του feng shui, αφού θεωρείται ότι φέρνει στο σπίτι θετική ενέργεια.

Παιώνια 

Λένε πως φέρνει καλή τύχη και μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μυρωδιά της αλλά και η όψη της βελτιώνουν την ψυχολογία μας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα διακοσμητικά φυτά.

Τριαντάφυλλα 

Σε ποιον δεν αρέσει όταν του χαρίζουν τριαντάφυλλα; Το τριαντάφυλλο είναι ένα από τα κλασικότερα και διαχρονικότερα λουλούδια που έχουμε συνδεδεμένα πάντα με ευχάριστες στιγμές. Έτσι, βάζοντας μερικά τριαντάφυλλα σε ένα βάζο το μυαλό σου θα ανατρέχει σε όμορφες αναμνήσεις και το ηθικό σου θα αναπτερώνεται.

Γιασεμί 

Ακόμα ένα φυτό που θεωρείται ότι φέρνει καλοτυχία και καλή ψυχολογία. Άλλωστε η μυρωδιά του γιασεμιού είναι μοναδική, που μόνο και μόνο που θα υπάρχει στον χώρο, η διάθεση θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.