Ποια επαγγέλματα θα καταργήσει το Chat GPT;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η τεχνητή νοημοσύνη και το  chat GPT  έχουν έρθει και γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας μας. Από τη μία διευκολύνει την εργασία μας και μας κάνει να εξοικονομούμε και από την άλλη εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την εργασία μας.

Η τεχνητή νοημοσύνη και το  chat GPT  έχουν έρθει και γίνει πλέον μέρος της καθημερινότητας μας. Από τη μία διευκολύνει την εργασία μας και μας κάνει να εξοικονομούμε και από την άλλη εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια την εργασία μας.

Ποιά επαγγέλματα κινδυνεύουν να καταργηθούν ή να αντικατασταθούν από το Chat GPT και γιατί; Ας τα δούμε…

Η εισαγωγή τεχνολογιών όπως το Chat GPT έχει ανατρέψει πολλούς τομείς και επαγγέλματα, αλλά δεν τα καταργεί απαραίτητα. Αντιθέτως, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και απαιτεί νέες δεξιότητες από τους επαγγελματίες.

Πιθανά επηρεαζόμενα επαγγέλματα:

Συντάκτες/Δημοσιογράφοι: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη σύνταξη άρθρων ή ανανέωση παλιών. Οι συντάκτες πρέπει να εξελίξουν τις ικανότητές τους στη δημιουργικότητα και στην αφήγηση ιστοριών.

poia_epaggelmata_tha_katargisei_to_chat_gpt

Πλέον οι συντάκτες θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση αυτού του μέσου και να συμπληρώνουν τις γνώσεις του καθώς και αυτά που γράφει.

Διορθωτές/Διαχειριστές περιεχομένου: Η αυτοματοποίηση μπορεί να επηρεάσει την ανάγκη για διορθωτές, αλλά η αξία της ανθρώπινης αξιολόγησης παραμένει σημαντική.

Το Chat GPT μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο για κοινωνικά δίκτυα και νέες ιδέες, αλλά χρειάζεται πάντα την ανθρώπινη επίβλεψη. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να αποδώσει και το τελικό περιεχόμενο είναι αρκετά πιθανό να έχει λάθη.

Στελέχη και εργαζόμενοι στο μάρκετινγκ: Η ανάλυση δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τον τρόπο που εκτιμώνται και σχεδιάζονται  διαφημιστικές καμπάνιες.

poia_epaggelmata_tha_katargisei_to_chat_gpt

Τεχνική υποστήριξη και συντήρηση: Σε κλάδους όπως η τεχνική υποστήριξη λογισμικού ή υπηρεσιών τεχνολογίας, η χρήση τεχνολογιών ΑΙ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται προβλήματα και παρέχεται υποστήριξη στους πελάτες.

Διοίκηση και διαχείριση πόρων: Η εφαρμογή τεχνολογιών ΑΙ όπως το Chat GPT στη διοίκηση πόρων και τον σχεδιασμό επιχειρησιακών στρατηγικών μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο λήψης αποφάσεων και τη διαχείριση εργασιών.

Προσαρμογή στις νέες συνθήκες:

Εκσυγχρονισμός δεξιοτήτων: Οι επαγγελματίες πρέπει να μάθουν τις νέες τεχνολογίες και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Πρέπει να μάθουν να χειρίζονται σωστά αυτό το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης και να το διορθώνουν, όποτε κάνει λάθος.

Εξειδίκευση: Η εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τομείς που αξιοποιούν την ανθρώπινη δημιουργικότητα και ανάλυση θα είναι πολύτιμη.

Συνεχής μάθηση: Η συνεχής εκπαίδευση και η εξέλιξη των δεξιοτήτων είναι κρίσιμη για να παραμείνουν ενημερωμένοι.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν επιφέρει πάντα αντικατάσταση επαγγελμάτων, αλλά τροποποιεί τον τρόπο εκτέλεσής τους. Η ικανότητα προσαρμογής των επαγγελματιών σε αυτές τις αλλαγές θα είναι καθοριστική για την επιτυχία τους στο μέλλον.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.