Πίτα με …τόνο!

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Πίτα με …τόνο!Οι πίτες είναι από τα πιο χορταστικά φαγητά! Αν δεν έχετε δοκιμάσει με ψάρι τόνο σας δίνουμε ιδέα για να την φτιάξετε. «Κλείνετε» τη γέμιση μέσα σε φύλλα που έχετε αγοράσει από το σουπερμάρκετ, την ψήνετε και είναι έτοιμη!

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο

Βούτυρο για το άλειμμα

2 πατάτες βραστές ψιλοκομμένες

2 καρότα βραστά ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο

1/2 κιλό τόνο

2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Λιώνετε το βούτυρο.
  • Στρώνετε τα μισά φύλλα στο ταψί, προσέχοντας κάθε φορά που στρώνετε ένα φύλλο να το αλείφετε με βούτυρο.
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, προσεχτικά, και τα στρώνετε πάνω από τα φύλλα.
  • Τελειώνετε και με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας με βούτυρο όπως κάνατε και με τα προηγούμενα.
  • Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 180ο C.
  • Ύστερα περιμένετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…