Πίτα με κιμά και κεφαλοτύρι

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Πίτα με κιμά και κεφαλοτύριΠίτα με κιμά ή κοινώς κρεατόπιτα! Ειδικά αν είστε λάτρεις του κρέατος και δεν έχετε ξαναδοκιμάσει θα το αγαπήσετε αμέσως. Αν πιστεύετε ότι η συνταγή είναι δύσκολή και περιμένετε από τη μανούλα να σας φτιάξει, ρίξτε μια ματιά στη εκτέλεση της συνταγής και θα αλλάξατε γνώμη!

Υλικά

1 κιλό κιμά
1 1/2 φλ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.γλ. πολτός ντομάτας
1 ξύλο κανέλλα
2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
1 φλ. βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό φύλλο έτοιμο

Εκτέλεση

  • Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρετε τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτετε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  • Αφήνετε τον κιμά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
  • Aλατοπιπερώνετε.
  • Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον πολτό ντομάτας και την κανέλλα.
  • Aλατοπιπερώνετε.
  • Χτυπάτε τ’ αυγά.
  • Προσθέτετε το τυρί και τ’ αυγά στην κατσαρόλα.
  • Βουτυρώνετε το ταψί.
  • Απλώνετε τα μισά φύλλα και ανάμεσα από το καθένα τα αλείφετε με το βούτυρο.
  • Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα.
  • Ρίχνετε το κρέας και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω.
  • Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο.
  • Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα.
  • Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.
  • Ψήνετε 30 -45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…