Πίτα με κιμά και κεφαλοτύρι
Πίτα με κιμά ή κοινώς κρεατόπιτα! Ειδικά αν είστε λάτρεις του κρέατος και δεν έχετε ξαναδοκιμάσει θα το αγαπήσετε αμέσως. Αν πιστεύετε ότι η συνταγή είναι δύσκολή και περιμένετε από τη μανούλα να σας φτιάξει, ρίξτε μια ματιά στη εκτέλεση της συνταγής και θα αλλάξατε γνώμη!
Υλικά
1 κιλό κιμά
1 1/2 φλ. λάδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.γλ. πολτός ντομάτας
1 ξύλο κανέλλα
2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
3 αυγά
1 φλ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό φύλλο έτοιμο
Εκτέλεση
- Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρετε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτετε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
- Αφήνετε τον κιμά μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
- Aλατοπιπερώνετε.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον πολτό ντομάτας και την κανέλλα.
- Aλατοπιπερώνετε.
- Χτυπάτε τ’ αυγά.
- Προσθέτετε το τυρί και τ’ αυγά στην κατσαρόλα.
- Βουτυρώνετε το ταψί.
- Απλώνετε τα μισά φύλλα και ανάμεσα από το καθένα τα αλείφετε με το βούτυρο.
- Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα.
- Ρίχνετε το κρέας και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω.
- Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο.
- Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα.
- Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.
- Ψήνετε 30 -45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.