Πίστεψε στον εαυτό σου

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Πριν από λίγο καιρό σου είχα μιλήσει – με αφορμή το ουράνιο τόξο και για το ότι αποτελεί σύμβολο αισιοδοξίας–  για το γεγονός πως όλοι μας θέλουμε να αλλάζουν πράγματα στη ζωή μας που δεν μας αρέσουν, αλλά και πολλές φορές δεν περνάμε σε δραστικές λύσεις, ώστε να συμβαίνει αυτό. Το αποτέλεσμα αυτής της πράξης μας είναι να παραπονιόμαστε για τη ρουτίνα της ζωής μας και για οτιδήποτε μας χαλάει τη διάθεση.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το επίπεδο και να περνάμε σε δραστικές λύσεις για τις αλλαγές που θέλουμε κάθε φορά, θα πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να καταλάβουμε  ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν εμείς οι ίδιοι θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αυτές τις αλλαγές, όσο δύσκολες και να είναι.

Παρακάτω σου θέτω δυο βασικά βήματα, ώστε να τα διαβάσεις πολύ καλά και να ξεκινήσεις από σήμερα να αλλάζεις ό,τι έκανες λάθος ως τώρα.

Βήμα 1ο

Αυτοπεποίθηση λοιπόν είναι η λέξη κλειδί. Ακούω ανθρώπους που νιώθουν μειονεκτικά με τον εαυτό τους, ενώ είναι πετυχημένοι μάλιστα τις περισσότερες φορές και παρόλα αυτά αναζητούν συνεχώς το κάτι παραπάνω και δεν συνειδητοποιούν τι πραγματικά έχουν καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή τους.

Αυτό οφείλεται σε μερικές περιπτώσεις γιατί στεκόμαστε στο τι πιστεύουν οι άλλοι για μας. Εκείνο που μπορείς να κάνεις , είναι να πραγματοποιήσεις μια ενδοσκόπηση, με σκοπό να δεις εσύ πραγματικά τι πιστεύεις για τον εαυτό σου. Πόσες φορές δεν έχει τύχει σε σένα ή σε κάποιον από το περιβάλλον σου να τον αποθαρρύνουν οι γύρω του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει ή με τον τρόπο τους να του δείχνουν ότι δεν πιστεύουν σε εκείνον; Στο τέλος αποτυγχάνει εξαιτίας αυτού, αλλά και επειδή δεν πίστεψε πραγματικά στον εαυτό του και δεν είχε την αποφασιστικότητα που θα έπρεπε.

Καταρχάς, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σου πει, αν μπορείς να καταφέρεις ή όχι. Αυτό που είναι καλό να κάνεις, είναι να έχεις αυτοπεποίθηση, να μην ακούς τους γύρω σου και να μην πιστέψεις ποτέ ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Επιπλέον, ακόμα και αν αποτύχεις σε κάτι, να μην το βάλεις κάτω και να προσπαθήσεις ξανά να το πετύχεις.

Να θυμάσαι όμως ότι και η αποτυχία είναι μέσα στο πρόγραμμα, άρα δεν χρειάζεται να απογοητευτείς , άμα δεν πετύχεις τον στόχο σου με τη μία!

Βήμα 2ο

Ποτέ δεν είναι αργά. Μια φράση χίλιες λέξεις και θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες παραδείγματα ανθρώπων που πίστεψαν σε αυτή την φράση και στο τέλος τα κατάφεραν. Ακόμα λοιπόν, και αν πιστεύεις ότι καθυστέρησες για παράδειγμα να κάνεις κάτι που ήθελες πολύ, είτε από δική σου αναβλητικότητα, είτε γιατί έτσι τα έφερε ο χρόνος, όπως για παράδειγμα να σπουδάσεις ή να μάθεις ένα μουσικό όργανο ή μια ξένη γλώσσα, θυμήσου ότι ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί να το θες πραγματικά!

Αν πιστέψεις στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου, τότε θα καταφέρεις να κερδίσεις το χαμένο χρόνο και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, έστω και λίγο πιο αργά! Τέλος, να θυμάσαι ότι μπορεί να μη συνέβη εκείνη τη χρονική στιγμή γιατί δεν ήταν απλώς η σωστή στιγμή (το timing, που λένε), άρα μήπως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσεις τις επιθυμίες σου τώρα;

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr