Σαλάτα με ρόδι α λα σεφ

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Το Σεπτέμβρη που οι ροδιές ανθίζουν με τους κατακόκκινους καρπούς τους είναι ιδανική ευκαιρία για να αξιοποιήσετε το ρόδι στις σαλάτες σας. Αυτή τη συνταγή είναι μια υγιεινή παραλλαγή της σαλάτας του σεφ, με έντονα χρώματα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Υλικά

1 πράσινη σαλάτα

1 ρόδι

1 ντομάτα

1 μικρό αγγουράκι

3 φέτες ζαμπόν

2 φέτες τυρί τσένταρ

Αλάτι

Για τη σάλτσα

1 γιαούρτι αγελαδινό

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

3 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο

1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Κατ’αρχήν πλένουμε προσεκτικά τα φύλλα της σαλάτας, τη ντομάτα και το αγγούράκι.

Στη συνέχεια κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Από πάνω προσθέτετε τους σπόρους του ροδιού. Ρίχνετε λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας, τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και τα ρίχνετε στο μπολ με τη σαλάτα.

Τέλος, κόβετε τις φέτες ζαμπόν και το τυρί τσένταρ σε μικρά τετραγωνάκια και τα προσθέτετε από πάνω. Αυτό θα δώσει χρώμα στη σαλάτα σας εκτός από ποικιλία γεύσεων.

Χαρείτε τη με τους αγαπημένους σας!!!

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.