Πίνακες που ζωντανεύουν μέσα από τον καμβά

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Η ζωγραφική είναι μία τέχνη που μπορεί να σου κόψει την ανάσα. Ο Gustavo Silva Nuñez, γεννημένος στη Βενεζουέλα, καταφέρνει να σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι πραγματικότητα ή ψευδαίσθηση.

Πίνακες που ζωντανεύουν μέσα από τον καμβά

Έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στη γενέτειρά του όσο και στο εξωτερικό, ο Nuñez είναι ένας καλλιτέχνης που έχει ξεχωρίσει για το ιδιαίτερο ταλέντο του να ζωντανεύει τον καμβά δημιουργώντας πίνακες με υπερρεαλιστικό περιεχόμενο.

Πίνακες που ζωντανεύουν μέσα από τον καμβά

Ο ίδιος χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες ως βάση και ζωγραφίζει απίστευτα ρεαλιστικές εικόνες ανθρώπων. Αντλώντας έμπνευση από το νερό, το χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο στα έργα του που είναι ακόμη πιο δύσκολο για τον θεατή να πιστέψει ότι αυτό που βλέπει δεν είναι αληθινό. Με κάθε πινελιά αποτυπώνει ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια της κίνησης του νερού, του παφλασμού, του φωτός και των σωμάτων.

Πίνακες που ζωντανεύουν μέσα από τον καμβά

Άνθρωποι που επιπλέουν στην επιφάνεια της θάλασσας, κολυμπούν ή ξεπετάγονται μέσα από το νερό, μοιάζουν να ζωντανεύουν μέσα από τους πίνακες και να παίρνουν σάρκα και οστά σε ένα φωτορεαλιστικό κόσμο που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Πίνακες που ζωντανεύουν μέσα από τον καμβά

Αυτό που ξεχωρίζει τον Nuñez είναι η ξεχωριστή διάσταση που προσθέτει στα έργα του, βάζοντας τον εαυτό του να αλληλεπιδρά μαζί τους. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται πολλές φορές τα έργα του κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενώ ποζάρει μαζί τους, προσποιούμενος ότι βρίσκεται μαζί με το υποκείμενο του πίνακα.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…