Πίνακες που φαίνονται σαν φωτογραφίες. Μα πώς το κάνει;

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου

Ο 30χρονος ιταλός καλλιτέχνης Marco Grassi ζωγραφίζει γυμνά σώματα και πορτραίτα τόσο ρεαλιστικά, που φαίνονται σαν φωτογραφίες. Αυτό που κάνει μάλστα τους πίνακες τους ακόμα πιο εντυπωσιακούς είναι κάποιες ασυνήθιστες λεπτομέρειες που προσθέτει που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα έργα του. Κάνοντάς το αυτό ο Grassi ισορροπεί ανάμεσα στον υπερρεαλισμό και τον σουρεαλισμό, μπερδεύοντας τα μυαλά του κοινού του.

«Ο στόχος μου είναι να ανακινήσω βαθιά συναισθήματα, να κάνω πιο ευαίσθητους τους ανθρώπους» λέει ο Grassi. «Θέλω να συδυάσω την πραγματικότητα με το σουρεαλισμό, εξερευνώντας την ανθρώπινη σκέψη και φύση με έναν πιο προσωπικό τρόπο». Κάποια από τα αντικείμενά τους εμφανίζονται σαν μισά ανθρώπινα, μισά αγάλματα, κάποια φοράνε χρωματιστά υφάσματα ή φουτουριστικά κοσμήματα, αλλά όλα είναι τόσο πειστικά, τόσο που μένουμε να αναρωτιόμαστε γιατί αυτά τα μυστηριώδη πρόσωπα δείχνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ο χρόνος που ξοδεύει ο Grassi για έναν πίνακα εξαρτάται από το μέγεθος και την πολυπλοκότητά τους αλλά συνήθως ξοδεύει αρκετούς μήνες για κάθε έναν. «Είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί τεράστια προσοχή σε όλα της τα στάδια»

Με το να εισάγει σουρεαλιστικά στοιχεία στο σώμα ο Grassi θέλει να τονίσει το δυαδισμό της ανθρώπινης φύσης: «Η εσωτερική μας πλευρά είναι τρυφερή και ευαίσθητη, σε αντίθεση με τον ενδιαφέρον μας για υλικά αντικείμενα όπως ένα βάζο, μια γλάστρα, ένα κοχύλι. Όμορφα και πολύτιμα, αλλά άδεια από μέσα».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το διατηρείς πάντα ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και για το ανθρώπινο σώμα αλλά και για τα υλικά αντικείμενα, προσπαθώντας να δημουργήσεις ένα ομοιογενές έργο από πάσης απόψεως, καθώς και να ξεπεράσεις τα όρια ενός πίνακα, κάνοντάς τον να δείχνει σαν φωτογραφία απόλυτα».

Δείτε στις ακόλουθες εικόνες με τι δεξιοτεχνία ο Grassi αναπαριστά μια μεγάλη ποικιλία υλικών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα λεπτά συναισθήματα.

Περισσότερες πληροφορίες: marcograssipainter.comFacebook | Instagram

ΠΗΓΗ: Bored Panda

Συντάκτης: Βάλια Αλεξοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr