Πικάντικη σάλτσα για μακαρόνια

Συντάκτης: Άννα Φρύνη

Πικάντικη σάλτσα για μακαρόνια Όταν ο χρόνος μας πιέζει, το στομάχι μας γουργουρίζει και τα οικονομικά μας δεν επιτρέπουν πολυτέλειες τότε μια μακαρονάδα είναι η λύση. Σας προτείνουμε μια δοκιμασμένη και γρήγορη συνταγή για πικάντικη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

– 1 μελιτζάνα

– 2 κολοκυθάκια

– 4 μικρές ντομάτες

– 8 ελιές καλαμών

– Σκόρδο σε σκόνη

– Αλάτι, πιπέρι (διαφόρων χρωμάτων), ζάχαρη

– ½ πράσινη πιπεριά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το λάδι από το βάζο με τις ελιές (τις ελιές τις φτιάχνετε σε βάζο με λάδι και ξύδι και τις αφήνετε για να ξεπικρίσουν).
  • Προσθέστε τα λαχανικά ψιλοκομμένα για να σωταριστούν ( πιπεριά, μελιτζάνα, κολοκυθάκια). Μόλις σωταριστούν σβήνετε με λίγο κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτετε τις ντομάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες και 2 ποτήρια νερό. Πασπαλίστε με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Προσθέστε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  • Καθαρίστε τις ελιές από τα κουκούτσια κόβοντάς τις σε λεπτές φετούλες και προσθέστε τις στην σάλτσα. Ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσουν, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται. Αφήνετε να βράσουν για μια ώρα περίπου και η σάλτσα σας είναι έτοιμη.
  • Σε μέτρια κατσαρόλα βράστε μισό πακέτο μακαρόνια. Σουρώστε, προσθέστε λίγο βούτυρο και ανακατέψτε. Θα έχετε μια νόστιμη μακαρονάδα με γλυκιά, ασυνήθιστη γεύση.

Καλή σας όρεξη!

Tip: Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη σάλτσα dip, συνοδεύοντάς την με τυρί φέτα και παξιμαδάκια Κυθήρων. Ή να τη συνδυάσετε με ρύζι Basmati ή πουρέ πατάτας.

Συντάκτης: Άννα Φρύνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.