Τα κατοικίδια μειώνουν το άγχος των σπουδαστών

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Το πανεπιστήμιο Tufts των Ηνωμένων Πολιτειών προσφέρει σε όλους τους αγχωμένους σπουδαστές, ένα κατοικίδιο για να παίζουν στη διάρκεια των τελικών διαγωνισμάτων τους. Τα κολλέγια έχουν αυξήσει τις ώρες των αναγνωστηρίων και παρέχουν επιπλέον παροχή συμβουλών κατά τη διάρκεια των εξεταστικών. Πλέον υιοθετούν συστήματα καταπολέμησης άγχους όπως το παιχνίδι με σκύλους. Ακόμα και ίδιοι οι σπουδαστές δηλώνουν πως αυτή η παροχή του πανεπιστημίου τους χαλαρώνει και τους βοηθά.

Αυτή η μέθοδος «θεραπείας» με τα σκυλιά χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για να φτιάξει το κέφι σε ηλικιωμένους και αρρώστους. Δεν είναι τυχαίο που τόσο ιδρύματα όσο και ψυχολόγοι προτείνουν τη λύση αυτή σε άτομα με κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη. Όλο και περισσότερα κολλέγια συμμερίζονται την αγχολυτική αυτή ιδέα για τους σπουδαστές. Ωστόσο τα τελευταία 10 χρόνια τα κολλέγια χρησιμοποιούν όλο και πιο φανταχτερές και πολυέξοδες μεθόδους αντιστρες, όπως διάφορες εκδηλώσεις, μαθήματα γιόγκα, δωρεάν delivery κ.α.

Ο Brian Van Brunt, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Συμβούλων Πανεπιστημίων δήλωσε πως το σχέδιο αυτό αποτελεί έναν ακόμη τρόπο προσέλκυσης σπουδαστών για κολλέγια. Τέλος τόνισε ότι οι εξεταστικές περίοδοι είναι πολύ δύσκολες για τους φοιτητές, ενώ το να συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα καθαρίζει το νου και τους ανανεώνει.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr