Πετυχημένες και ευτυχισμένες συντροφικές σχέσεις

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Πολλά ερωτήματα, αναζητούν απάντηση και λύση. Τα απαραίτητα συστατικά για μία υγιή και ευτυχισμένη σχέση είναι τα παρακάτω:

Εδώ και χρόνια, άπειρες συζητήσεις έχουν γίνει γύρω από το θέμα των σχέσεων. Σκέψεις βασανιστικές, μεγάλοι προβληματισμοί και «δακρύβρεχτες αναλύσεις» συνθέτουν την λέξη «σχέση». Πολλά ερωτήματα, αναζητούν απάντηση και λύση. 

Τα απαραίτητα συστατικά για μία υγιή και ευτυχισμένη σχέση είναι τα παρακάτω:

  • Κατανόηση, επικοινωνία κι ενσυναίσθηση: Ο σύντροφός σας σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να σας καταλαβαίνει, να μπαίνει στη θέση σας και να συμπάσχει μαζί σας. Οποιοδήποτε πρόβλημα, πρέπει να λύνεται με διάλογο και συζήτηση. Η συμπαράσταση και η αμοιβαιότητα είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε μία σχέση. Εάν υπάρχει επικοινωνία, συνεννόηση, εκτίμηση και αγάπη, όλα διορθώνονται και παίρνουν τον δρόμο τους.
  • Ασφάλεια κι εμπιστοσύνη: Το ζήτημα της εμπιστοσύνης είναι βασικότατο. Εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μέσα σε μία σχέση, ουσιαστικά δεν υπάρχει σχέση. Σχέση που βασίζεται στην καταπίεση, που καταπατά ατομικές ελευθερίες και που εγείρει αισθήματα καχυποψίας και ανασφάλειας, δεν είναι δυνατό να σταθεί και να επιβιώσει.
  • Χαμόγελο: Ο άνθρωπός σου, πρέπει να σε κάνει να γελάς. Μέσα σε μία σχέση, όπως μέσα και σε έναν γάμο, πρέπει να υπάρχει ευτυχία. Σαφώς, πάντοτε υπάρχουν και οι καλές και οι κακές στιγμές, και τα εύκολα και τα δύσκολα. Αρκεί, να υπάρχει βαθιά αγάπη και κατανόηση και οι όμορφες στιγμές να είναι περισσότερες από τις άσχημες. Εάν κάποιος συνειδητοποιήσει, ότι δεν περνάει καλά και δεν χαμογελάει πια, είναι ώρα να φύγει.

Σε ορισμένες σχέσεις υπάρχει καταπίεση, ανάρμοστες συμπεριφορές και δυστυχία. Αυτά αποτελούν φυσικά σημάδια και αιτίες χωρισμού και απομάκρυνσης. Σε μία σχέση υγιή, διατηρούν και οι δύο σύντροφοι την ταυτότητά τους και τον εαυτό τους και στηρίζουν ο ένας τον άλλο. Κάνουν πράγματα από κοινού, χαίρονται την ζωή τους και γενικά, είναι ευτυχισμένοι!!!   

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.