Τα πιο pet friendly πάρκα στην Αθήνα

Συντάκτης: Κατερίνα Πατάπη

Και όμως υπάρχουν… Σε μια πόλη χαοτική, μέσα στην κίνηση και στο καυσαέριο, που οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στα αδέσποτα της περιοχής μας, είτε γιατί ανήκουμε στους κοινωνικά ασυνείδητους πολίτες, είτε γιατί είμαστε κατακλυσμένοι και απορροφημένοι από το άγχος της ρουτίνας, στεγάζονται σήμερα μερικά πολύ όμορφα πάρκα για τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει ένα ασφαλές και όμορφο μέρος γι’ αυτά και για μας ακόμα, που θα τα συνοδέψουμε στη βόλτα τους, κάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητά μας.

Ας δούμε λοιπόν μερικές καλές επιλογές:

ΠΑΡΚΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Μεταξύ του Φλοίσβου και της μαρίνας, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, βρίσκεται ένας πραγματικός παράδεισος. Εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2008 και μπορεί να φιλοξενήσει έως 1400 παιδιά, ηλικίας 2-12 .Υπάρχουν ειδικοί διαμορφωμένοι χώροι για παιδιά για κάθε ηλικία ξεχωριστά, ειδικός χώρος για τα τετράποδά μας και ειδικοί χώροι για τους μεγάλους για να απολαύσουν την πανέμορφη θέα και το πράσινο που κατακλύζει όλο αυτό το υπέροχο πάρκο. Είναι μια επιλογή που σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

ΠΑΡΚΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Άλλο ένα επίσης κατάλληλο μέρος για τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι και το πάρκο για σκυλιά μέσα στο άλσος του Χολαργού. Ένας μεγάλος, κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος, που διαθέτει και αναψυκτήριο, παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους και πολλές ξύλινες κατασκευές και καθίσματα. Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να αφήσεις ελεύθερο το κατοικίδιό σου, καθώς το πάρκο είναι πολύ καλά περιφραγμένο !

ΠΑΡΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στην περιοχή Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη βρίσκεται ένα μεγάλο πάρκο για σκύλους, που μαζεύει κάθε μέρα αρκετό κόσμο με τα σκυλιά τους, καθώς έχει αρκετές ξύλινες κατασκευές για να κάνει ασκήσεις το τετράποδό μας, αλλά και να διασκεδάσει. Ο χώρος είναι επίσης πολύ καλά περιφραγμένος και διαθέτει και ένα ειδικό μέρος που αναγράφει WC σκύλων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την υγιεινή του πάρκου. Επιπλέον, στο πάρκο υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις με όργανα γυμναστικής που πολλοί το επισκέπτονται καθημερινά σε συνδυασμό με τη βόλτα του σκύλου τους.

PUPPIES PARK ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Τέλος, θέλω να σας δείξω ένα απ’ τα πιο όμορφα και κατάλληλα πάρκα ειδικά για σκύλους που βρίσκεται στο Μαρούσι και άνοιξε το 2004.Το puppies park παρέχει υπηρεσίες βασικής εκπαίδευσης, εκπαίδευση προστασίας, υπηρεσία μεταφοράς του σκύλου από και προς το πάρκο. Επιπλέον, μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ενώ ο σκύλος σας δραστηριοποιείται και βρίσκεται υπό την επίβλεψη καταρτισμένων εκπαιδευτών. Βέβαια, επειδή πρόκειται για έναν ιδιωτικό χώρο με τόσες υπηρεσίες και δυνατότητες, θα χρειαστεί να πληρώσετε είσοδο για το σκύλο σας 10 ευρώ, καθώς και να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του.

Σεβασμός στα κατοικίδια, αλλά και στο περιβάλλον

Αν θέλετε να ζούμε σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον να μην ξεχνάτε ποτέ όταν πηγαίνετε βόλτα το αγαπημένο σας κατοικίδιο, να κυκλοφορείτε πάντα με μικρά σακουλάκια απορριμμάτων!

Συντάκτης: Κατερίνα Πατάπη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.