Περιποίηση δέρματος και μαλλιών από το ψυγείο

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Είναι ήδη γνωστό ότι διάφορα στοιχεία στο ψυγείο και το ντουλάπι σας μπορούν να επιτελέσουν διπλό καθήκον. Για παράδειγμα, ποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει τη μαγειρική σόδα ως «αποσμητικό» ψυγείου ή δεν έχει εφαρμόσει φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια για να μειώσει το πρήξιμο; Ακολουθούν και άλλα δημοφιλή σκευάσματα για να διατηρήσετε τα μαλλιά και το δέρμα σας υγιές και όμορφο.

Πλιγούρι βρώμης

Συνιστάται: Το πλιγούρι βρώμης σε σκόνη μπορεί να προστεθεί σε υδατόλουτρο για να ανακουφίσει από το έκζεμα, τη φαγούρα και το ξηρό δέρμα.

Περιορισμοί: Είναι ευεργετικό για ήπιες περιπτώσεις. Έτσι, αν αναπτύξετε ένα σοβαρό έκζεμα, μιλήστε με τον γιατρό σας αν χρειάζεστε μία ισχυρότερη αγωγή.

Μπορεί να αντικαταστήσει: Τοπικές κρέμες και μη συνταγογραφούμενες κρέμες στεροειδών όπως η υδροκορτιζόνη.

Γιαούρτι

Συνιστάται: Κάντε μια μάσκα προσώπου χρησιμοποιώντας απλό γιαούρτι και μέλι για να καθαρίσει το πρόσωπό σας χαρίζοντας μία λεία επιδερμίδα. Εφαρμόστε το για περίπου 15-20 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Περιορισμοί: Κανένας

Μπορεί να αντικαταστήσει: Εξειδικευμένες θεραπείες καθαρισμού.

Ελαιόλαδο

Συνιστάται: Το ελαιόλαδο ενυδατώνει βαθιά τα μαλλιά και τα τιθασεύει, ενώ μαλακώνει τα ξεφλουδισμένα χέρια και το σώμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Περιορισμοί: Κρίνεται απαραίτητο να απορροφηθεί από το δέρμα σας προτού ντυθείτε καθώς υπάρχει κίνδυνος να λερώσετε τα ρούχα σας.

Μπορεί να αντικαταστήσει: Λάδι σώματος και ειδικές λοσιόν για τα χέρια.

Αμύγδαλα

Συνιστάται: Αλέθετε και ανακατεύετε με γιαούρτι ή μαγιονέζα για απολέπιση προσώπου και δέρματος. Το αμυγδαλέλαιο, επίσης, μπορεί να λειάνει τα μαλλιά και να δαμάσει το φριζάρισμα.

Περιορισμοί: Ελέγξτε σε έναν αλλεργιολόγο εάν είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς δέντρων, ειδικά αν σκοπεύετε να εφαρμόσετε κάποιον στο δέρμα σας.

Μπορεί να αντικαταστήσει: Απολεπιστικά και λοσιόν κατά του φριζαρίσματος.

Αλάτι ή θαλασσινό αλάτι

Συνιστάται: Διαλύστε ένα φλιτζάνι αλάτι στο μπάνιο σας για να μαλακώσει το δέρμα και αργότερα κάντε απολέπιση.

Περιορισμοί: Κανένας.

Μπορεί να αντικαταστήσει: Άλατα με άρωμα ή άλλες χημικές ουσίες.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…