Περιποιημένα νύχια: σαν διαμαντένιο δαχτυλίδι

Συντάκτης: Flowmagazine

Τα περιποιημένα νύχια κάνουν τόσο λαμπερό εφέ στα χέρια, σαν να φορούσαμε διαμαντένιο δαχτυλίδι από το Tiffany’s και δεν χρειαζόμαστε κι ένα τσουβάλι λεφτά για να τα αποκτήσουμε.

Τα βασικά

  1. Καθημερινά χρησιμοποιούμε κρέμα χεριών.
  2. Το μασάζ σε νύχια και πετσάκια με ελαιόλαδο, κάνει θαύματα στα ξηρά, αφυδατωμένα νύχια. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κάψουμε βιταμίνης Ε ή μια μικρή ποσότητα βαζελίνης.
  3. Το λιμάρισμα γίνεται πάντα ξεκινώντας από τις γωνίες, με κατεύθυνση προς το κέντρο του νυχιού, ποτέ μπρος-πίσω. Έτσι αποφεύγουμε σπάσιμο και ξεφλούδισμα.
  4. Κόβοντας τα νύχια ελαφρώς στρογγυλεμένα, κάνουμε τα δάχτυλα να μοιάζουν μακρύτερα και λεπτότερα.

Το βερνίκι

  1. Για να διαρκέσει περισσότερο ρο χρώμα στα νύχια, πριν τα βάψουμε τα περνάμε με λίγο ξίδι.
  2. Χρησιμοποιούμε πάντα βάση. Έτσι, όχι μόνο δεν κιτρινίζουν τα νύχια από τις χρωστικές αλλά στρώνει καλύτερα και το χρώμα.
  3. Θυμόμαστε πάντα πως δύο λεπτές στρώσεις χρώματος είναι καλύτερες από μία γενναία.
  4. Για να διορθώσουμε τυχόν ατυχήματα, χρησιμοποιούμε μια μπατονέτα βουτηγμένη σε ασετόν. Για χειρουργική ακρίβεια σε δύσκολα σημεία, τυλίγουμε ελάχιστο βαμβάκι γύρω από μία οδοντογλυφίδα.
  5. Για να στεγνώσει πιο γρήγορα το χρώμα, βυθίζουμε τα ακροδάχτυλα σε κρύο νερό.
  6. Μικρά ραγίσματα και ξεφλουδίσματα στην επιφάνεια των νυχιών μπορούν να διορθωθούν εύκολα με λίγο διαφανές βερνίκι.

SOS

Για να έχουμε γερά νύχια, τρώμε σωστά. Τροφές πλούσιες σε ποτάσιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη Β, ευνοούν όχι μόνο τα νύχια αλλά και μαλλιά/σώμα/μυαλό.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…