Περιποίηση προσώπου με βιολογικά προϊόντα

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου

Η καθημερινή περιποίηση του προσώπου είναι ιδιαίτερα σημαντική, πρέπει πάντοτε να γίνεται με βάση τις ειδικές ανάγκες που έχει η κάθε επιδερμίδα, με τα σωστά προϊόντα και σε περίπτωση που δεν αποτελεί ήδη κομμάτι της ρουτίνας ομορφιάς σου, αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ!

Παρότι στο εμπόριο υπάρχει ευρεία γκάμα καλλυντικών προϊόντων για όλους τους τύπους δέρματος, που καλύπτουν όλες τις βασικές ανάγκες μιας επιδερμίδας, έχεις σκεφτεί ποτέ να δοκιμάσεις βιολογικά προϊόντα, καλλυντικά δηλαδή που είναι 100% φυτικά, και θα αναζωογονήσουν το πρόσωπό σου;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλος ντόρος για καθετί βιολογικό, φυτικό, οργανικό, από τρόφιμα, μέχρι και καλλυντικά προσώπου! Γιατί όμως να προτιμήσεις τα βιολογικά προϊόντα; Μολονότι συνηθίζουν να είναι λίγο πιο τσιμπημένες οι τιμούλες τους, είναι απόλυτα ασφαλή και τα οφέλη τους αμέτρητα!

Καταρχάς, δεν περιέχουν ύποπτα και επιβλαβή για την επιδερμίδα συστατικά, που ενδεχομένως να ερεθίσουν το πρόσωπο και να προκαλέσουν ζημιά. Δεν περιέχουν χημικές ουσίες, δε δοκιμάζονται σε ζώα, και είναι βιοδιασπώμενα.

Η λεπτή διαφορά τώρα μεταξύ φυτικών και βιολογικών προϊόντων είναι πως τα συστατικά των τελευταίων προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες. Και στα δύο είδη καλλυντικών όμως, όλα τα συστατικά προέρχονται από τη φύση, χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία.

Ένα φυτικό/βιολογικό προϊόν περιποίησης προσώπου, δεν θα πρέπει να περιέχει συστατικά με βάση το πετρέλαιο, συνθετικά συντηρητικά, συνθετικούς γαλακτωματοποιητές, συνθετικά αρώματα και χρώματα.

Βασικό πλεονέκτημα των βιολογικών καλλυντικών είναι η εξαιρετική τους αποτελεσματικότητα.καθώς σέβονται την ισορροπία της ενυδάτωσης και του ph του δέρματος, ενώ δεν περιέχουν ανενεργά συστατικά, γεγονός που τα καθιστά άκρως απορροφητικά!

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσεις κρέμα προσώπου, κρέμα ματιών, serum, face scrub, μάσκα προσώπου, ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης προσώπου, κάνε μια έρευνα αγοράς για τα βιολογικά/φυτικά προϊόντα που διατίθενται, διάβασε τα συστατικά που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία και κάνε μια δοκιμή! Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου,

Influence:

Αγαπώ τη μόδα, τρελαίνομαι για καθετί που σχετίζεται με τον χώρο αυτό, τους μεγάλους οίκους, μεταξύ άλλων Versace, Gucci, Fendi, και τις πρωτεύουσες της μόδας…