Πεντάλεπτες ασκήσεις στο γραφείο για καύση θερμίδων

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Πεντάλεπτες ασκήσεις στο γραφείο για καύση θερμίδωνΗ λύση για να αποφύγετε το γυμναστήριο μετά τις κουραστικές ημέρες στη δουλειά, είναι να συνδυάσετε εξάσκηση και εργασία! Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι οκτώ-συνήθως- ώρες στο γραφείο, αφήνουν τα απαραίτητα διαστήματα, για να γυμναστείτε. Απαιτείται ωστόσο ένας μικρός προσωπικός χώρος στον οποίο θα μπορέιτε να τις εφαρμόσετε κατάλληλα. Σας παρουσιάζουμε ασκήσεις για πέντε λεπτά, που θα κάψουν αρκετές θερμίδες από το σώμα σας.

Γόνατα (1 λεπτό)

Με αυτή την άσκηση θα κάνετε ένα πολύ καλό ζέσταμα. Από όρθια στάση με τις παλάμες προς το πάτωμα, σηκώστε ένα γόνατο τη φορά, ώστε να τα χτυπήσετε στα χέρια σας. Διατηρήστε σταθερό τον κορμό σας, για να δώσετε αντίστοιχη πίεση στα πόδια σας. Μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα της άσκησης, αφού χτυπάτε το γόνατο στο χέρι σας, ανοίξτε κάθε πόδι προς τα μπροστά, δίνοντας κλοτσιά στον αέρα.

Πεντάλεπτες ασκήσεις στο γραφείο για καύση θερμίδωνΚαθίσματα (1 λεπτό)

Είναι μία πό τις ασκήσεις που θα «δουλέψουν» πολύ το κάτω μέρος του σώματός σας. Ανοίξτε τα πόδια σας στο ύψος των ώμων. Λυγίστε τα γόνατά σας αρκετά, σας να κάθεστε σε καρέκλα με τα χέρια διπλωμένα στο στήθος. Πριν «κάτσετε» στη φανταστική καρέκλα, ανεβείτε και ισιώστε τα πόδια σας. Εάν θέλετε το «κάτι» παραπάνω προσθέστε ένα μικρό άλμα στο τέλος της άσκησης.

Πους απς (1 λεπτό)

Ξαπλώστε μπρούμυτα και στηριχτείτε σε γόνατα και παλάμες. Πιέστε προς τα πάνω όλο σας το σώμα τεντώνοντας τους αγκώνες σας. Επαναλάβετε την άσκηση γρήγορα για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή ένα λεπτό, ανεξαρτήτως του αριθμού κάμψεων.

Πεντάλεπτες ασκήσεις στο γραφείο για καύση θερμίδωνPlank (1 λεπτό)

Γυμνάστε όλους τους μύς του σώματός σας. Πάρτε την αρχική θέση των πους απς, στηριζόμενοι όμως αντι για τις παλάμες, στους αγκώνες σας. Διατηρήστε ίσιο τον κορμό σας και σφίξτε και χαλαρώστε διαδοχικά τους κοιλιακούς σας, χωρίς να αλλάζετε στάση.

Burpees (1 λεπτό)

Μια άσκηση που πολύ πιθανώς να σας εξαντλήσει, όσο σύντομη και αν είναι. Πρόκειται ουσιαστικά για σύνθεση των παραπάνω τεσσάρων ασκήσεων. Κάντε κάθισμα ως το έδαφος και με τα χέρια σας πιέστε προς τα πάνω και πηδήξτε, για να πέσετε σε θέση για κάμψεις. Επαναλάβετε την άσκηση όσες περισσότερες φορές μπορείτε σε ένα λεπτό.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr