Πέννες με πέστο, γαρίδες και αρακά

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Influence:

Μια συνταγή που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το πέστο. Ένας φρέσκος συνδυασμός από σπανάκι, βασιλικό και γλυκό αρακά…

Υλικά

350 γρ. πέννες

2 φλιτζάνια σπανάκι baby

1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό

1/3 φλιτζανιού συν 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα, και επιπλέον για το σερβίρισμα

1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι ή αμύγδαλα

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

450 γρ. καθαρισμένες γαρίδες

1 φλιτζάνι αρακά

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε, κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, και επιστρέψτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  • Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το πέστο: Σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων με μεταλλική λεπίδα, χτυπήστε το σπανάκι, το βασιλικό και το 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε την παρμεζάνα, το κουκουνάρι (ή τα αμύγδαλα) και το σκόρδο και αλατοπιπερώστε.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν ροζ, 3-4 λεπτά.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά, το πέστο και τον αρακά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε σταδιακά ανακατεύοντας το 1/4 φλιτζάνι από το νερό ζυμαρικών, μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
  • Πασπαλίστε με παρμεζάνα.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.