Πειραιάς: Το λιμάνι που ποτέ δεν κοιμάται (Μέρος πρώτο)

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Ο Πειραιάς είναι το πρωταρχικό και βασικότερο λιμάνι της Ελλάδας. Είναι το λιμάνι, που λειτουργεί σαν κόμβος για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου. Είναι το νούμερο ένα εμπορικό και επιβατικό λιμάνι της Αττικής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο πανέμορφος Πειραιάς μας, εξυπηρετείται με πολλά μέσα συγκοινωνίας. Υπάρχει εύκολη πρόσβαση από και προς το λιμάνι του Πειραιά με τον ηλεκτρικό, αλλά και με διάφορες γραμμές λεωφορείων. Πλέον, λειτουργεί και το τραμ, το οποίο αποδεικνύεται επίσης σωτήριο μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης.

Η Τρούμπα, η άλλοτε κακόφημη και παραβατική συνοικία του Πειραιά, έχει μεταμορφωθεί σε έναν υπέροχο και ποιοτικό πόλο έλξης τουριστών, αλλά και ντόπιων. Από όλα τα προάστια της Αττικής, άτομα όλων των ηλικιών κατεβαίνουν στην περιοχή της Τρούμπας, ώστε να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν με την ψυχή τους έως τα ξημερώματα. 

Διάφοροι επώνυμοι καλλιτέχνες (ηθοποιοί, τραγουδιστές), αλλά και διάσημοι τοπικοί παράγοντες του Πειραιά και των κοντινών περιοχών, διατηρούν μαγαζιά στην Τρούμπα. Κατά την χειμερινή περίοδο κυρίως, στην Τρούμπα γίνεται «το έλα να δεις» από κόσμο και η διασκέδαση κυριολεκτικά «βαράει κόκκινο».

Η πλατεία Κοραή απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, είναι άλλη μία περιοχή που σφύζει από ζωή, κίνηση και μαγαζιά. Ακόμη, η κεντρική εμπορική αγορά του Πειραιά, είναι άλλη μία συνοικία του Πειραιά που τα τελευταία χρόνια ιδίως, έχει αναπτυχθεί πολύ και «δεν κοιμάται» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο γνωστός δηλαδή πεζόδρομος επί της οδού Σωτήρος Διός, σας περιμένει για ξέφρενη διασκέδαση, για μοναδικές γεύσεις και για καταπληκτικά κοκτέιλ. Ακόμη και πίσω από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, υπάρχουν «κρυμμένοι θησαυροί» που σας προκαλούν να τους εξερευνήσετε.

Η αύρα του Πειραιά θα σας συνεπάρει, τα μέρη θα σας γοητεύσουν και οι αμέτρητες επιλογές διασκέδασης σίγουρα θα σας «αφήσουν άφωνους»…

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.