Καρυδόπιτα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ένα κλασικό γλυκό, για όλες τις ώρες που ξυπνάει θύμισες της παράδοσης μας. Η απλότητα της γλυκύτητας σε όλο της το μεγαλείο! Μπορείτε να τη συνδυάσετε με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό

3 κουταλάκια μπέικιν – πάουντερ

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κοπανισμένη

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη

1 κουταλιά κανέλα

1 κουταλιά γαρίφαλα

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

2 κουταλιές κονιάκ

1 κουταλιά κονιάκ

1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιών

3/4 του φλιτζανιού γάλα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αναμειγνύετε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
  • Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για 10' ακόμη.
  • Προσθέτετε σιγά – σιγά το μίγμα του αλευριού, το μπέικιν – πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα.
  • Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Ψήνετε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…