Πάχος; Παρελθόν. Λίπος; Παρελθόν. Διαβήτης; Παρελθόν

Συντάκτης: Flowmagazine

Παρελθόν η παχυσαρκία; Κι όμως το φάρμακο που υπόσχεται σημαντική απώλεια είναι ευρέως διαθέσιμο. Αυτό είναι το μέλλον που υπόσχονται τα νέας γενιάς φάρμακα που δημιούργησε ένας χημικός από το Ντένβερ, του οποίου η πατέντα είναι ήδη στην αγορά.

Τα φάρμακά του στοχεύουν στην καταπολέμηση του διαβήτη, ωστόσο το αποτέλεσμα που υπόσχεται η πατέντα του είναι κοινό: το αδυνάτισμα.

Η Tirzepatide, η ουσία που περιέχει το φάρμακο για τον διαβήτη, έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής να χάνει το 20% του βάρους του.


Διαβάστε επίσης: Χάπια αδυνατίσματος: να τα εμπιστευθώ;


Αυτό που παρακίνησε τον Forrest Smith, όπως ονομάζεται ο άνθρωπος πίσω από το φάρμακο Mounjaro που λαμβάνουν μέσω ένεσης οι διαβητικοί, ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν το «κλασικό χοντρό παιδί» του σχολείου.

Αν και ο ίδιος δεν είναι διαβητικός, αφιέρωσε όλη του τη ζωή σε αυτό το φάρμακο που έχει βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες διαβητικούς.

Πάχος; Παρελθόν. Λίπος; Παρελθόν. Διαβήτης; Παρελθόν

«Όταν δοκίμασα ο ίδιος για πρώτη φορά το Mounjaro ήταν σαν να γύρισε κάποιος διακόπτης μέσα μου. Σταμάτησα να έχω λιγούρες και άρχισα να ελέγχω τον εαυτό μου, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω πριν. Τώρα μπορώ να έχω μπροστά μου ένα πιάτο γεμάτο με μπισκότα και να φάω μόνο ένα».

Το φάρμακο αυτό αναμένεται να φέρει επανάσταση στην παχυσαρκία, καθώς οι λύσεις που είναι ήδη διαθέσιμες δεν είναι ευρέως διαδεδομένες. Οι βαριατρικές επεμβάσεις είναι απίστευτα κοστοβόρες και ενέχουν μεγάλο κίνδυνο να πάει κάτι λάθος.

Κυρίως στην Αμερική, που η παχυσαρκία είναι εξαιρετικά κοινή, πολλοί άνθρωποι είναι διστακτικοί στο να την επιλέξουν, ειδικά εάν λάβει κάποιος υπόψη και το τεράστιο οικονομικό βάρος που επωμίζονται οι ασθενείς από την έλλειψη δημόσιας υγείας.

Έτσι, τα φάρμακα αυτά αναμένεται να είναι μια τεράστια ανάσα για πολλούς ανθρώπους που μάχονται καθημερινά με τα νούμερα που δείχνει η ζυγαριά τους.

Το ερώτημα που εγείρεται εδώ είναι αν τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι κατάλληλα για όλους τους ανθρώπους, εφόσον δεν κινδυνεύει η υγεία τους απ’ το βάρος τους και απλώς θέλουν για διάφορους λόγους να χάσουν μερικά μόνο κιλά.

Θα είναι μια βιώσιμη λύση αδυνατίσματος ή μπορεί να φέρει τους ανθρώπους αντιμέτωπους με παρενέργειες και τον κίνδυνο της ανορεξίας;

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…