Πάστα Φλώρα

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Μια παραδοσιακή και γρήγορη συνταγή για ένα γλυκό που όλοι έχουμε αγαπήσει, ιδιαίτερα στα παιδικά μας χρόνια. Επιλέξτε γεύση μαρμελάδας και πάμε να φτιάξουμε Πάστα Φλώρα.

ΥΛΙΚΑ

3/4 πακέτου (187 γρ.) μαργαρίνη ή άλλο βούτυρο

1/2 κ. αλεύρι

3/4 φλ. ζάχαρη

2 αυγά

2 κ.γ. baking powder

μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το μίξερ.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε ακόμα λίγο.
  • Σπάμε τα αυγά ολόκληρα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή.
  • Απλώνουμε το περισσότερο ζυμάρι σε ταψάκι διαμέτρου περίπου 25 εκ., φτιάχνοντας περιμετρικά στεφάνι για να συγκρατεί τη μαρμελάδα.
  • Απλώνουμε τη μαρμελάδα (όχι πολλή) και τη σκεπάζουμε με μπαστούνια από ζύμη.
  • Ψήνουμε σε φούρνο μέτριο (150-200 C) περίπου 45'.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…