Party bites –Λαχταριστές μπουκίτσες για τα πάρτυ σας

Συντάκτης: Δώρα Μαμπλέκου

Κανονίζεις πάρτι στο σπίτι σου και έχεις αποφασίσει πως, αυτή τη φορά, θέλεις να τους εντυπωσιάσεις όλους με τη δημιουργικότητα και τις μαγειρικές σου ικανότητες (όχι, το να ξέρεις απέξω το τηλέφωνο της καλύτερης πιτσαρίας στην περιοχή σου δεν είναι μαγειρική ικανότητα!).

Εδώ σου έχουμε μερικές ιδέες για εύκολες, γρήγορες και κυρίως οικονομικές  συνταγές finger food, για να αποδείξεις πως το νόστιμο δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο!

  1. Το διαχρονικό– Tortilla Rolls με γαλοπούλα και τυρί κρέμα

Η σύγχρονη εκδοχή της  «μπόμπας» από τα παιδικά μας πάρτι είναι παρούσα για να σου λύσει τα χέρια! Σαφώς, μπορείς να συνδυάσεις όσα και όποια υλικά θέλεις για τη γέμιση, εμείς σου προτείνουμε την πιο οικονομική και safe επιλογή.

Οι ποσότητες των υλικών ποικίλουν ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σου, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς 1 φέτα γαλοπούλας και περίπου δύο κουταλιές του μείγματος από το τυρί κρέμα για κάθε πίτα tortilla. Θα χρειαστείς :

  • Γαλοπούλα ψητή ή καπνιστή
  • Τυρί κρέμα Philadelphia
  • Πίτες tortilla
  • Φύλλα από μαρούλι
  • Μουστάρδα
  • Λίγο πιπέρι

Σε ένα μπολάκι, ανακατεύεις το τυρί κρέμα με το πιπέρι και τη μουστάρδα. Διαλέγεις μαρουλόφυλλα χωρίς σκληρά «νεύρα» και τα απλώνεις πάνω στις tortillas. Στη συνέχεια, απλώνεις το μείγμα τυριού, προσθέτεις την γαλοπούλα και τις τυλίγεις σε σφιχτά ρολάκια με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Κράτησέ τες στο ψυγείο μέχρι να έρθουν οι καλεσμένοι σου για να σταθεροποιηθούν τα υλικά της γέμισης. Λίγο πριν σερβίρεις, τα κόβεις σε ροδέλες και, voilà! Αν χρειαστεί, μπορείς να τα «θωρακίσεις» με οδοντογλυφίδες, έτσι θα μοιάζουν με αλμυρά γλειφιτζούρια!

  1. H υγιεινή παραλλαγήPizza Bites κολοκυθιού

Eat your veggies, λένε στο χωριό μου, όμως κανείς δεν σου απαγόρευσε να φας τα λαχανικά σου στην απολαυστική τους εκδοχή! Θα χρειαστείς :

  • Έτοιμη κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών
  • 300 γραμμάρια τριμμένο τυρί Mozzarella ή παρμεζάνα
  • 8-10 κολοκυθάκια (προτίμησε τα πλατύτερα σε μέγεθος, για να μπορείς να δημιουργήσεις επαρκείς επιφάνειες για τα πιτσάκια σου)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
  • Μίνι φέτες από σαλάμι αέρος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζεις καλά τα κολοκυθάκια σου, αφαιρώντας σημεία από την φλούδα τους που μπορεί να είναι «στραπατσαρισμένα» και έπειτα τα κόβεις σε φέτες περίπου ενός εκατοστού.
  • Τα απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μετά από περίπου 10 λεπτά, προσθέτεις πάνω σε κάθε φέτα κολοκυθιού 1 κουταλάκι του γλυκού από την έτοιμη κόκκινη σάλτσα και λίγη τριμμένη mozzarella.
  • Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγα φύλλα βασιλικού ή ακόμα και μίνι φετούλες από σαλάμι αέρος. Συνεχίζεις το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί πάνω στα πιτσάκια σου. Προσπάθησε να μην τα φας όλα καθώς τα σερβίρεις!
  1. Το multi-culti – Ντοματίνια γεμιστά με μους φέτας, βασιλικό και μπαλσάμικο

Και μόνο διαβάζοντας τον τίτλο, μπορείς να καταλάβεις γιατί θα γίνει το αγαπημένο μεζεδάκι των καλεσμένων σου.  H κλασική ιταλική συνταγή της σαλάτας Caprese παντρεύεται με την ελληνική φέτα και το αποτέλεσμα.. απλώς magnifico!

Θα χρειαστείς :

  • 500 gr τοματίνια (μεσαίου μεγέθους)
  • 200 gr φέτα (μαλακή κατά προτίμηση)
  • Φρέσκος βασιλικός
  • Λίγο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μπούκοβο ή μία σκελίδα σκόρδο (για τους μερακλήδες!)
  • Ξύδι μπαλσάμικο (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  • Σε πρώτη φάση, πλένεις πολύ καλά τα ντοματίνια, τα κόβεις από πάνω και αδειάζεις προσεκτικά το εσωτερικό τους (Αν θέλεις, μπορείς να κρατήσεις το πάνω μέρος από τα ντοματίνια για να τα κλείσεις μετά το γέμισμα!). Τα τοποθετείς πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Στη συνέχεια, σε ένα μπολ σπας τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτεις μερικά ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το προαιρετικό υλικό της συνταγής (μερικές πρέζες μπούκοβο γλυκό ή ψιλοκομμένο σκόρδο).
  • Ανακάτεψε το μείγμα έως ότου είσαι ικανοποιημένος από την υφή της μους.
  • Γεμίζεις τα ντοματίνια με τη μους από τη φέτα και τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Πριν τα σερβίρεις, μην ξεχάσεις να ρίξεις μερικές σταγόνες από μπαλσάμικο!
  1. Το απλό αλλά θαυματουργό – Ντιπ γιαουρτιού με μυρωδικά

Και επειδή πάρτι χωρίς πατατάκι/ κρακεράκι/κριτσινάκι δεν γίνεται, σου έχουμε το απόλυτο ντιπ γιαουρτιού για τρελές… βουτιές! (Φτιάξε λίγο παραπάνω από ό,τι λέει η συνταγή, θα σου χρειαστεί!)

Θα χρειαστείς:

  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο αποξηραμένο σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Φρέσκα μυρωδικά της επιλογής σου (προτείνουμε μαϊντανό και άνηθο ή κόλιανδρο)
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα απαλή

Εδώ, τα πράγματα είναι απλά : Ψιλοκόβεις τα μυρωδικά και τα ανακατεύεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Σερβίρεις το ντιπ με λαχανικά (αγγούρι, καρότο, πιπεριές, ντοματίνια) κομμένα σε μπαστουνάκια ή με κράκερς και κριτσίνια σουσαμιού. Έτοιμα!

Συντάκτης: Δώρα Μαμπλέκου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.