Παρότι αυτός και η οικογένειά του δεν είχαν να φάνε, κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τη συγκινητική ιστορία του 19χρονου Γιώργου, που παρότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν είχαν να φάνε, κατάφερε και πέρασε στο Οικονομικό του Παντείου Πανεπιστήμιου. Ο Γιώργος φιλοξενήθηκε πριν λίγες μέρες στη εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου και αποκάλυψε τη συγκλονιστική ιστορία του…

Η ζωή για τον 19χρονο Γιώργο ήταν και είναι αρκετά σκληρή. Ο Γιώργος μεγάλωσε σε ένα χωρίο στο Πύργο Ηλείας μαζί με τον μικρό αδελφό του και τους γονείς του. Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την οικογένειά του από το 2014, καθώς και ο πατέρας του έχασε τη δουλειά του. Ως εκ τούτου πολλές φορές στο σπίτι του δεν είχαν ούτε να φάνε. Παρόλα αυτά, ο Γιώργος δεν το έβαλε κάτω…

Από τότε ο πατέρας του παρουσίασε κάποια προβλήματα υγείας, ενώ η μητέρα του βγήκε στην επαιτεία. Παράλληλα ο μικρός αδελφός του έπαθε αβιταμίνωση λόγω της ελλιπούς διατροφής του.

Ο Γιώργος για αυτήν την κατάσταση δήλωσε στη κάμερα του Star:« Για να αποφεύγω αυτή τη κατάσταση, πήγαινα και έπαιζα ποδόσφαιρο μετά το σχολείο σε μια τοπική ομάδα. Όταν τελείωνε η προπόνηση, πήγαινα και έκανα μπάνιο στα αποδυτήρια, καθώς στο σπίτι δεν είχαμε ζεστό νερό. Μετά το μπάνιο, μελετούσα εκεί τα μαθήματα που είχα για το φροντιστήριο και για το σχολείο.»

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άστεγος έσωσε γυναίκα που είχε πέσει σε ποτάμι μετά από απόπειρα αυτοκτονίας της!

______________________

Να σημειώσουμε ότι ούτε το να πάει στο σχολείο του για τον Γιώργο ήταν μια απλή υπόθεση. Αυτό απείχε 10 χιλιόμετρα από το σπίτι του! Παρά τις αντιξοότητες ο 19χρονος είχε όνειρα. Και όχι μόνο είχε όνειρα αλλά είχε και μια φλογερή επιθυμία να τα πραγματοποιήσει… Είχε βάλει στόχο να περάσει στο Πανεπιστήμιο.

Τη χρονιά που έδωσε Πανελλήνιες, ο Γιώργος δούλευε το πρωί, ενώ το απόγευμα πήγαινε στο Κοινωνικό φροντιστήριο. Δούλευε σε ένα γαιοκτήμονα μαζεύοντας ελιές καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Έπειτα πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο φροντιστήριο. Με τα λεφτά που έβγαζε από τη δουλειά, αγόραζε τα βασικά τρόφιμα για να επιβιώσει η οικογένεια του και κυρίως ο μικρός αδελφός του.

Ο ίδιος για αυτό είπε: «Ήμουν νηστικός τις περισσότερες μέρες. Με ό,τι έβγαζα από τη δουλειά, αγόραζα γάλα για τον μικρό αδελφό μου.»

Εν τέλει κατάφερε φέτος να περάσει στο Οικονομικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστήμιου! Όμως αυτό που έμενε πλέον να βρει ένα σπίτι προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του… Και το όνειρο του δεν άργησε να πραγματοποιηθεί, καθώς ένας φίλος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» – που δε θέλησε να κατονομαστεί – δεσμεύτηκε δημόσια να αναλάβει όλα τα έξοδα του Γιώργου. 

Ο τηλεθεατής συγκεκριμένα είπε στην παρέμβασή του: «Γιώργο μου, εμένα με έχεις κατασυγκινήσει. Θα μείνεις στην Αθήνα και ό,τι χρειάζεσαι είμαι κοντά σου σε όλα. Να μην στεναχωριέσαι. Είσαι σπουδαίο παιδί και μ’ αρέσουν οι δυνατοί άνθρωποι που βάζουν στόχους. θα βοηθήσω να προχωρήσει η ζωή σου όμορφα».


(1:11:00 – 1:21:30)

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…