Πάρε μέρος στην Ώρα της Γης!

Συντάκτης: Flowmagazine

Πάρε μέρος στην Ώρα της Γης!Έμαθες τα νέα; Ο τρόπος ζωής μας άλλαξε εντελώς! Το πετρέλαιο κι ο άνθρακας είναι πια παρελθόν, ενώ τώρα στηριζόμαστε στον ήλιο και τον αέρα για την ενέργειά μας… Πράγματα που κάποτε φάνταζαν τόσο δύσκολα, έγιναν ήδη πράξη.

Καλωσήρθες στο έτος 2100! Η φετινή Ώρα της Γης σε ταξιδεύει στο μέλλον για να σου δείξει τις αλλαγές που… ήδη έγιναν, για το καλό του πλανήτη μας.

Πάρε μέρος στην Ώρα της Γης ώστε το βίντεο αυτό να γίνει ένα αληθινό ιστορικό ντοκουμέντο. Είσαι έτοιμος για την πρόκληση του αιώνα; Κάνε το quiz για να δεις πόσα γνωρίζεις για την κλιματική αλλαγή.

Τι είναι η Ώρα της Γης;

Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα για να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:30 – 21:30 καλείσαι να πάρεις μέρος στην Ώρα της Γης και να ενωθείς με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας, με πάνω από 2.2 εκατομμύρια άτομα και 2.000 επιχειρήσεις να σβήνουν τα φώτα τους. Η Ώρα της Γης 2016 θα είναι η δέκατη χρονιά αυτής της παγκόσμιας καμπάνιας.

Τι πρέπει κανείς να κάνει;

Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα.

Δώσε φωνή στη Γη!

Ειδικά φέτος, μπορείς να δανείσεις το προφίλ σου στα κοινωνικά μέσα για λίγες μέρες στην Ώρα της Γης και να δώσεις έτσι φωνή στον πλανήτη μας! Συμπλήρωσε τη φόρμα εδώ.

Σε τι ωφελεί;

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις: «Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!» Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.

Γιατί να συμμετέχω;

Επειδή εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα – είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…