Παραμυθένια Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη Δράμας

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Όλα αλλάζουν σ’ αυτήν την πόλη αν το θέλεις!

Ο δήμαρχος της πόλης Χριστόδουλος Μαμσάκος μας προσκαλεί στην πιο όμορφη γιορτή, να ζήσουμε το όνειρο που σε λίγο ξεκινά. Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά η Ονειρούπολη θα ανοίξει τις πύλες της στις 4 Δεκεμβρίου για να μας ταξιδέψει στη χώρα του παραμυθιού. Το ταξίδι μας ξεκινά, καθώς αποδεχόμαστε μετά χαράς την πρόσκληση και κάνουμε την τέταρτη στάση μας.

Το παραμύθι ξετυλίγεται για να υπηρετήσει δύο στόχους. Θα μοιράσει χαρά στους επισκέπτες, και οι επισκέπτες με τη σειρά τους θα ανταποδώσουν με το χαμόγελό τους που θα αποτελέσει τον ακριβότερο στολισμό της πόλης. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, θα επιδιώξει να μεταφέρει μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Για έναν ολόκληρο μήνα η πόλη ντύνεται με τα καλά της και γίνεται μία μεγάλη αγκαλιά για μικρούς και μεγάλους. Τα ξύλινα σπιτάκια στήθηκαν για να φιλοξενήσουν μία πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά, το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών δρώμενων έχει καταρτιστεί, τα πλούσια εδέσματα και ροφήματα θα προσφέρουν μία ευχάριστη γεύση στον ουρανίσκο σας, ενώ τα τρενάκια περιήγησης, το υπέροχο παγοδρόμιο, το μαγευτικό καρουζέλ, ο ονειρεμένος στολισμός του παραμυθένιου χωριού και τα χαμόγελα των εθελοντών και επισκεπτών θα αποτελέσουν τα οχήματα για την είσοδό σας στην ονειρική αυτή πόλη.

Στις 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η φαντασμαγορική τελετή έναρξης. Φέτος το πρόγραμμα της Ονειρούπολης θα εγκαινιάσουν «Τα Καρντάσιανς» με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατόρου και Δημήτρη Σταρόβα, και ο dj Χρήστος Σαραντούδης θα πλαισιώσει τη βραδιά με μουσική. Κατά τη διάρκεια των γιορτών δεν θα λείψουν και διάσημοι τραγουδιστές, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Βαρδής και Γιώργος Λιανός, Μέλισσες, Ελένη Φουρέιρα και άλλοι.

Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης ξεκινά. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για σένα μέχρις ότου την επισκεφτείς. «Στην πόλη που όλα αλλάζουν αν το θέλεις… σ’ αυτήν την πόλη που ξέρεις πως τα όνειρά σου θα βγουν αληθινά». Το όνειρο σε περιμένει σε αυτήν την πόλη…

Περισσότερες πληροφορίες για το επίσημο πρόγραμμα της Ονειρούπολης εδώ.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…