“Παραμυθένια” ταξίδια στην Ευρώπη

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Αφήστε το Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες και επιλέξτε έναν διαφορετικό προορισμό για το επόμενο ταξίδι σας.

Μπορεί οι ακόλουθες πόλεις να μη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τουριστών, αλλά βρίσκονται στην κορυφή των πιο όμορφων ευρωπαϊκών πόλεων. Για να ανακαλύψεις την αληθινή ομορφιά μιας χώρας δεν αρκεί να επισκεφτείς τις κοσμοπολίτικες πόλεις. Ιδιαίτερες, γραφικές πόλεις, λιγότερο γνωστές, μας ταξιδεύουν σε εποχές που έχουν από καιρό περάσει.

1.Γαλλία: Βρετάνη/Νορμανδία

Η Βρετάνη και η Νορμανδία βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα της Γαλλίας και απέχουν μόνο δύο ώρες από την πρωτεύουσα. Η αρχιτεκτονική της περιοχής με τα μεσαιωνικά κτίρια και τις κέλτικες ρίζες σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Το κάστρο του Saint Malo με το γραφικό λιμάνι αποτελεί ένα μαγικό τοπίο σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή αλλαγή σκηνικού λόγω της παλίρροιας. Λίγα χιλιόμετρα αργότερα, το μεσαιωνικό νησί-κάστρο Mont Saint Michel αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό έργο τέχνης, μοναδικό στον κόσμο. Από το 1979 έχει εγγραφεί στη λίστα της Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Mont Saint Michel, Normandie

2.  Βέλγιο: Μπριζ

Η Μπριζ είναι μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα του Βελγίου, μόλις 1,5 ώρα από τη πρωτεύουσα, τις Βρυξέλλες. Είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός στους Βόρειου Ευρωπαίους καθώς θεωρείται η Βενετία του Βορρά. Η ρομαντική ατμοσφαιρική παλιά πόλη με τα κανάλια και τα καλοδιατηρημένα κτίρια μοιάζει να έχει βγει από ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Η πλατεία είναι το χαρακτηριστικό σύμβολο της πόλης ενώ η Λίμνη της Αγάπης είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν φτάνει στην πόλη.

Bruges, Belgium

3. Ισπανία: Ανδαλουσία

Η Ανδαλουσία είναι μια από τις 17 αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας και βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας. Η Σεβίλλη, η Κόρδοβα, η Καντίθ και η Αλμερία είναι λίγες μόνο από τις πόλεις που αξίζει να επισκεφτείτε. Οι υψηλές οροσειρές, οι ηλιόλουστες ακτές και τα γραφικά χωριά συνθέτουν την «αυθεντική» Ισπανία. Η περιοχή θεωρείται η βασίλισσα του πάθους και του έρωτα με τις παραδοσιακές γιορτές που ονομάζονται Φέρια (Feria), με τα πολύχρωμα φορέματα, τον παραδοσιακό χορό flamenco και το κρασί manzanilla θα γνωρίσετε το αληθινό ισπανικό ταμπεραμέντο.

Feria de Sevilla

4. Ιταλία: Cinque Terre

Cinque Terre ή αλλιώς οι Πέντε- γαίες είναι τα πέντε πανέμορφα μικρά χωριά που βρίσκονται στα βορειοδυτικά παράλια της Ιταλίας. Riomaggiare, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso al Mare είναι πέντε χωριά που επικοινωνούν μεταξύ τους με στενά σοκάκια. Κάποια από αυτά έχουν διατηρήσει το μεσαιωνικό τμήμα τους με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια. Τα πολύχρωμα πυργόσπιτα με γοητευτικές και εντυπωσιακά βαμμένες προσόψεις φτάνουν ως τη παραλία. Τα πέντε ψαροχώρια της Ιταλικής Ριβιέρας θεωρούνται Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco.

Monterosso al Mare

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.