Παραλία Μαρίκες: περίπατος και χειμερινό κολύμπι

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος

Οι παραλίες της Αττικής δίνουν μια ευχάριστη νότα στο καλοκαίρι μας. Μπορούν όμως και τον υπόλοιπο χρόνο να αποτελέσουν μια απολαυστική διέξοδο. Η παραλία Μαρίκες ξεχωρίζει για τη φυσική της ομορφιά και την ενδιαφέρουσα αύρα της.

Η Ραφήνα

Το λιμάνι της Ραφήνας έχει αναπτυχθεί και αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι μετά τον Πειραιά. Η ίδια η πόλη έχει 12.000 κατοίκους και συγκεντρώνει παραθεριστές όλο το χρόνο. Η θέα είναι καταπληκτική και το θαλάσσιο μέτωπο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλές άλλες τοποθεσίες.

Η πανέμορφη παραλία

Η παραλία Μαρίκες πήρε το όνομα της από μια Αυστριακή, τη Μαρίκα Χίλμπερτ η οποία αγόρασε μια έκταση το 1920 και έχτισε το σπίτι της δίπλα στην παραλία. Έχει μήκος περί τα 700μ. και είναι όλη αμμουδερή. Η θάλασσα είναι ζεστή και ρηχή. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι ανοργάνωτη, αλλά στο τέλος της υπάρχει ένα καφέ που νοικιάζει και ομπρέλες. Γενικά σου αφήνει μια θετική αίσθηση και ευχαριστιέσαι να κάνεις ηλιοθεραπεία ή απλά να πλατσουρίζεις με την παρέα σου.

Τα απομεινάρια του β’ παγκοσμίου πολέμου

Σε μερικά σημεία υπάρχουν εγκαταλελειμμένα πυροβολεία από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που πλέον αποτελούν ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό στοιχείο. Πάνω στην ακτή θα δείτε κάποιους τσιμεντοποιημένους σχηματισμούς, που λέγεται ότι κατασκευάστηκαν από τους ναζί για να αποτρέψουν μια πιθανή απόβαση των συμμάχων. Πίσω από την παραλία είναι σπίτια της Ραφήνας.

Ο περίπατος στην ακτή

Τώρα το φθινόπωρο μπορείτε να χαρείτε άφοβα έναν ωραίο περίπατο στην παχιά αμμουδιά και γιατί όχι να κάνετε και υπαίθρια γυμναστική με ασκήσεις και διατάσεις που θα σας κρατήσουν σε φόρμα. Το υγιεινό δροσερό αεράκι και το έξοχο τοπίο θα σας αναζωογονήσουν και θα σας εμψυχώσουν για τις υποχρεώσεις της βδομάδας. Μπορείτε να πάτε οποιαδήποτε ώρα, ακόμη και το βράδυ με έναν καλό φακό.

Μπάνιο στις κρύες μέρες

Αν είστε τολμηροί και τολμηρές, τα μπάνια συνεχίζονται όλο το χρόνο. Η Μαρίκες προσφέρει τα πάντα απλόχερα και όντας μέσα σε αστικό χώρο, μπορείτε να έχετε όλες τις ανέσεις και να παρκάρετε δίπλα στην παραλία. Το νερό θα είναι παγωμένο αλλά η χαρά της χειμερινής κολύμβησης είναι και μια άσκηση επιμονής και υπομονής που θα σας φανεί χρήσιμη για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής ψυχολογίας.

Φαγητό – καφές

Φυσικά ο συνδυασμός με καλό φαγητό είναι πάντα στο πρόγραμμα. Τα εστιατόρια της Ραφήνας και των γύρω περιοχών είναι σε θέση να καλύψουν πολλές γαστρονομικές προτιμήσεις. Η κατάληξη μιας επίσκεψης στην όμορφη παραλία μπορεί να είναι και σε ένα μοντέρνο καφέ μόνοι σας ή με τους φίλους και την οικογένεια σας. Σκεφτείτε το λοιπόν και δώστε μια ευκαιρία στη Ραφήνα και την ελκυστική παραλία Μαρίκες να είναι ο προορισμός σας σε μια επόμενη αργία.

Συντάκτης: Ανδρέας Φράγκος,

Influence:

Είμαι πολιτικός μηχανικός με σημαντική εμπειρία. Έχω πάθος με την ελεύθερη διάδοση και μετάδοση γνώσεων και πληροφοριών…