Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Τί απαιτήσεις έχει κανείς όταν κλείνει ένα δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο; Κάποιοι δίνουν σημασία στο χώρο, άλλοι στην καθαριότητα, άλλοι στο room service, άλλοι στο φαγητό. Ένα ξενοδοχείο όμως μπορεί να αξιολογείται και με βάση την πρωτοτυπία του.

Η έμπνευση του ανθρώπου, μπορεί να δημιουργήσει ό,τι πιο τρελό μπορεί να φανταστεί κανείς για να ικανοποιήσει τα πιο τρελά γούστα και όσους δεν επιθυμούν απλά μια συμβατική διαμονή σε ένα ξενοδοχείο, αλλά μια ξεχωριστή εμπειρία. Άλλα δεντρόσπιτα, άλλα σε σπηλιές κι άλλα πάνω στο νερό, ας δούμε κάποια απο τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου.

Grand Canyon Caverns Suite στην Αριζόνα

Το μόνο σίγουρο με αυτό το ξενοδοχείο είναι οτι δεν θα έχετε θέα απο το δωμάτιό σας. Βρίσκεται 67 μέτρα κάτω απο τη γη και είναι ιδανικό για όποιον επιζητά την ηρεμία και την ησυχία του. Αλλά όταν λέμε την ησυχία του, εννοούμε την απόλυτη ησυχία, αφού πρόκειται για σπηλιά. Πρόκειται για παλιό καταφύγιο του Ψυχρού Πολέμου, το οποίο σήμερα διαθέτει 48 δωμάτια.

Propeller Island στο Βερολίνο

Η ιδιαιτερότητα αυτού του ξενοδοχείου έγκειται στο γεγονός οτι τα δωμάτιά του είναι θεματικά. Ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον, όμως μπορεί κανείς να αλλάξει γνώμη στο άκουσμα κάποιων απο τα θέματα. Παραδείγματος χάριν, μπορεί αντί για κρεβάτι να κοιμάσαι σε ένα φέρετρο, ή το δωμάτιό σου να είναι στην κυριολεξία μια φυλακή. Πάντως, όπως και να έχει, όλα τα δωμάτια φέρουν την υπογραφή του γερμανού καλλιτέχνη Lars Stroschen και όπως όλοι γνωρίζουμε, στην τέχνη δεν υπάρχουν όρια.

Grand Canyon Caverns Suite στον Καναδά

Άν είσαι ελεύθερο πνεύμα, όπως λέγεται και το συγκεκριμένο κατάλυμα και είσαι ευχαριστημένος και με τα λίγα, μπορείς ως άλλος Μόγλης να διαλέξεις να μείνεις σε ένα ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο. Πρόκειται για μια στρογγυλή μπάλα κρεμασμένη στα 4μιση μέτρα απο το έδαφος, μέσα στο δάσος. Τα τρία αυτά δωμάτια μεταξύ των οποίων μπορείς να επιλέξεις, είναι κατασκευασμένα απο ξύλο και είναι ιδανικά για τους φυσιολάτρεις.

Dog Bark Park Inn Hotel στην Αμερική

Θα μπορούσαμε να το πούμε και σκυλόσπιτο, αλλά όχι με την γνωστή έννοια. Το ξενοδοχείο αυτό είναι ένας αξιαγάπητος και φιλικός τεράστιος σκύλος (ένα Μπίγκλ για την ακρίβεια). Είναι βέβαιο οτι η διαμονή σε ένα τέτοιου είδους ξενοδοχείο θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν μέσα στην κοιλιά του σκύλου και να ανέβουν στη σοφίτα, δηλαδή τη μουσούδα του. Η πρωτότυπη ιδέα του οικογενειακού ξενοδοχείου ανήκει στους ξυλογλύπτες Ντένις και Φράνσις και βρίσκεται στο Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.