Παράδοξος πλανήτης Γη

Συντάκτης: Flowmagazine

Δεν μπορούμε εύκολα να εκτιμήσουμε την ομορφιά και τη μοναδικότητα του πλανήτη μας αν δεν δούμε μερικά απίθανα πράγματα που συμβαίνουν στη Γη μας. Από μια δίνη μέχρι ένα εκπληκτικό ουράνιο τόξο ή μια ανθισμένη έρημο και έναν κορμό-ουράνιο τόξο, οι παραδοξότητες του πλανήτη δεν έχουν τέλος.

1. Ατελείωτο κύμα – Συμβαίνει δύο φορές το χρόνο στη Βραζιλία, όταν ο Ατλαντικός Ωκεανός συναντά τις εκβολές του Αμαζονίου.

2. Κύκλοι άμμου στο βυθό – Στην Ιαπωνία ένα είδος ψαριού χτυπά τα πτερύγιά του στην άμμο δημιουργώντας αυτούς τους παράξενους κύκλους για να εναποθέσει τα αυγά του..

3. Ο παγετώνας που αιμορραγεί – Γνωστός και ως ματωμένος καταρράκτης, ο παγετώνας στην Ανταρκτική βγάζει νερό κόκκινο σαν αίμα λόγω των οξειδίων του σιδήρου που περιέχει.

4. Μπλε λαβα – Λόγω της καύσης του θείου, αυτό το ηφαίστειο στην Ινδονησία παράγει μπλε λάβα.

5. Η λίμνη του θανάτου – Η ανατριχιαστική λίμνη Νάτρον στην Τανζανία έχει τέτοια υψηλά επίπεδα pH που κάθε ζώο που αγγίζει στο νερό πεθαίνει.

6. Δέντρα καλυμμένα με ιστούς αράχνης – Κατά τη διάρκεια της περιόδου των πλημμυρών στο Πακιστάν, οι αράχνες αναγκάζονται να καταφύγουν στα δέντρα δημιουργώντας τεράστιους ιστούς.

7. Danxia Landforms – Γεωμορφές σαν ουράνιο τόξο στην Κίνα λόγω των μεγάλων κοιτασμάτων ψαμμίτη και άλλων ορυκτών στο έδαφος.

8. Παγωμένα λουλούδια – Σχηματισμοί πάγου στις αρκτικές περιοχές πάνω στο νερό που μοιάζουν με λουλούδια συμβαίνει όταν η θερμοκρασία των ωκεανών και της ατμόσφαιρας διαφέρει.

9. Πράσινο φλας – Το σπάνιο αυτό φαινόμενο παρατηρείται στον ουρανό όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, στο τέλος ή στην αρχή του ηλιοβασιλέματος.

10. Μαλλιά πάγου – Νερό σε χαμηλή θερμοκρασία που φεύγει από τα δέντρα παγώνει στην ατμόσφαιρα εξαιτίας ορισμένων βακτηρίων.

11. Κατακόκκινος καταρράκτης – Στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια, αυτός ο καταρράκτης μοιάζει περισσότερο να πετάει λάβα παρά νερό, εξαιτίας του φωτός που αντανακλάται στα βράχια ορισμένες ώρες της μέρας!

12. Φακοειδή σύννεφα – Σαν UFO πάνω στο βουνό αυτά τα σύννεφα δημιουργούνται όταν υγρός αέρας καλύπτει την κορυφή.

13. Ζωντανά βράχια – Θαλάσσια πλάσματα στις παραλίες της Χιλής που μοιάζουν με βράχια.

14. Δέντρα-ουράνιο τόξο – Αυτοί οι ευκάλυπτοι ευδοκιμούν στην Αυστραλία και ο φλοιός τους είναι πολύχρωμος.

15. Μαύρος ήλιος – Σχηματίζεται από τη μαζική μετανάστευση των ψαρονιών κάθε άνοιξη στον ουρανό της Δανίας.

16. Ανθισμένη έρημος – Κάθε 3-4 χρόνια μετά από μια ιδιαίτερα δυνατή βροχή, οι έρημοι της Χιλής ανθίζουν.

17. Υποβρύχιοι καταρράκτες – Στο νησί του Μαυρίκιου, αυτή η ξαφνική βουτιά στο βάθος του ωκεανού δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας ασυνήθιστης πτώσης νερού.

18. Ηφαιστειακές αστραπές – Όταν ένα ηφαίστειο εκρήγνυται, το ποσό των ηλεκτρικών και στατικών φορτίων που απελευθερώνονται μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε αυτή την ηλεκτρική καταιγίδα.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…