Παντζάρια σαλάτα με κατίκι Δομοκού

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γευστική σαλάτα στο πεντάλεπτο! Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Παντρεύουμε με εύκολο τρόπο ξεχωριστές δύο γεύσεις. Ιδανική συνταγή για πρωτάρηδες εραστές της κουζίνας και της μαγειρικής

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

* 4-5 μεγάλα παντζάρια, χωρίς τα χόρτα τους, πλυμένα καλά

* Ελαιόλαδο

* Χοντρό αλάτι

* 100 γραμμ. κατίκι Δομοκού

* 1-2 κ.τ.σ. ξίδι, κατά προτίμηση μπαλσάμικο

* Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Αλείφουμε τα παντζάρια, τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε ρηχό ταψί, για περίπου μία-μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε (όταν κρυώσουν λίγο) και τα κόβουμε σε κύβους.
  • Ανακατεύουμε με το κατίκι, ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμα, το ξίδι, λίγο χοντρό αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…