Πανέμορφα μέρη που παραμένουν μυστικά

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Υπάρχουν κάποια μέρη που παρά την ομορφιά τους, δεν θεωρούνται γνωστά. Παραμένουν μυστικά προφανώς από τους κάτοικους. Παρακάτω θα δείτε μέρη που είναι σαν να βγήκαν από κάποιο παραμύθι και αξίζουν την επίσκεψή σας.

Blagaj, Bosnia and Herzegovina

Το Blagaj είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται ανάμεσα σε μικρούς καταρράκτες και περιβάλλεται από γαλανά νερά. Τα άνετα λευκά σπίτια και ένα μοναστήρι βρίσκονται κάτω από έναν απότομο βράχο. Πρόκειται για ένα ιερό μέρος για τους Δερβίδες και τους Σούφις που έχτισαν το χωριό σε αυτή τη γωνιά του παραδείσου.

Huacachina, Peru

Η Huacachina είναι μια πόλη όαση στη μέση μιας τεράστιας έρημου. Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 200 άτομα.

Lake Hillier, Australia

Η λίμνη Hillier βρίσκεται στο Middle Island στα νοτιοδυτικά της Αυστραλίας. Ο μόνος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι με αεροπλάνο. Ο τόπος ανακαλύφθηκε το 1802 και παραμένει ροζ όλο το χρόνο. Θεωρήθηκε ότι ορισμένα φύκια και μικροοργανισμοί έκαναν τον τόπο ροζ, αλλά οι μετέπειτα μελέτες δεν το επιβεβαίωσαν. Ως εκ τούτου, κανείς δεν ξέρει γιατί το νερό έχει αυτό το ασυνήθιστο χρώμα.

Hidden Beach, Marieta Islands, Mexico

Η κρυμμένη παραλία (Playa de Amor) είναι μυστική παραλία με καθαρό νερό και μεγάλη ποικιλία πουλιών που ζουν εκεί. Αφού διασχίσετε ένα λαβύρινθο υποβρύχιων σπηλαίων για λίγα λεπτά, θα ανακαλύψετε μια υπέροχη παραλία που χάνεται στα βάθη του νησιού.

Flores Island, Portugal

Το νησί Flores βρίσκεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχει ένα εθνικό πάρκο με μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Βρίσκεται στο πιο δυτικό σημείο των νησιών Αζόρες κοντά στην ακτή της Πορτογαλίας. Υπάρχουν φυσικές ιαματικές πηγές, λιμνοθάλασσες, ρυάκια, χωριά, λίμνες, ηφαίστεια και οι παγκοσμίου φήμης σπηλιές.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr