Παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό και να παίζετε με παρέες

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Influence:

Για καλοκαιρινές βραδιές ή ξάπλες στην παραλία με παρέα, δεν υπάρχει καλύτερο από τα επιτραπέζια παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να κουβαλάτε τα κουτιά με τα επιτραπέζια και στις διακοπές σας, για να έχετε να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας, παρά μόνο να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας.

Παρακάτω παρατίθενται προτάσεις επιτραπέζιων παιχνιδιών, για όλα τα γούστα και όλους τους τύπους φίλων που μπορεί να περιλαμβάνει η δική σας παρέα. Δοκιμάστε τα και καλή σας διασκέδαση!

 1. Για τους ταινιόφιλους
 • Trivial movies quiz: Είτε είσαι σινεφίλ, είτε κάποτε ήθελες να γίνεις ηθοποιός / σκηνοθέτης/ οπερατέρ κτλ, είναι ένα παιχνίδι που θα το διασκεδάσεις -ιδιαίτερα αν οι φίλοι σου δεν είναι και τόσο.
 • Movie Quiz: ‘’Τί μάρκα ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην τριλογία ‘back to the future;’’ και άλλα τέτοια περί σκηνοθεσίας, συνεργασιών και τα λοιπά.
 • Popcorn Trivia: Απαντάς σε ερωτήσεις για ταινίες, και κερδίζεις.. ποπκόρν (μακάρι να ήταν και τα αληθινά!).
 1. Για τους τραγουδιστές

Βρες το τραγούδι: Ή αλλιώς ‘’το κρυπτόλεξο της μουσικής’’.

Don’ t forget the lyrics 2018: Πόσες φορές έχει τραγουδήσει κάποιος/α από την παρέα ένα τραγούδι χωρίς να λέει σωστά τους στίχους; Τώρα δεν θα ξανασυμβεί. Ένα παιχνίδι που σας βοηθάει να μάθετε όλους τους στίχους ευχάριστα.

– karaoke 2018: – Sing What You Like: 100.000.000 τραγούδια, πολλοί υποψήφιοι τραγουδιστές.

 1. Για τους ψαγμένους

-Ταμπούμ: 2 ομάδες, 2 κύκλοι, πολλές λέξεις, κανένα παράγωγο.

TRIVIA 360: Ερωτήσεις γενικού ενδιαφέροντος, τις οποίες δεν συναντά κανείς και τόσο συχνά. Για να προβληματιστείτε, όσο διασκεδάζετε.

Πριν ή μετά: Θυμόσαστε που δεν διαβάζατε ιστορία στο λύκειο; Ώρα να έρθετε σε επαφή με ιστορικά γεγονότα- πώς αλλιώς;- παίζοντας!

 1. Για τους ταξιδευτές
 • Πρωτεύουσες όλων των χωρών του κόσμου Πόλεις Quiz: Ακόμα και αν δεν έχετε επισκεφθεί όλες αυτές τις χώρες, ε, κάποια ιδέα θα έχετε από πρωτεύουσες, δε μπορεί.
 • Geo challenge: Σημαίες, χάρτες, πόλεις, αξιοθέατα. Ετοιμαστείτε για μια σειρά παιχνιδιών, που θα σάς προετοιμάσουν για τα επόμενα ταξίδια σας.
 • Βρες το μέρος: Ανακάλυψε τοποθεσίες και εξερεύνησε την Ελλάδα μαζί με την παρέα σου με έναν τρόπο διαφορετικό.
 1. Για τους fan της δράσης
 • Truth or Dare: Το κλασσικό ‘’Θάρρος ή αλήθεια’’, χωρίς το ‘’Η Μαρία να φιλήσει τον Γιαννάκη (καθότι γνωρίζουμε από πριν για το ειδύλλιο). Ένα παιχνίδι με άκρως αντικειμενικές και ανιδιοτελείς ερωτήσεις.

Παιχνίδια που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό και να παίζετε με παρέες

 1. Για τους γρήγορους

-Μάντεψε τί είσαι: Πόσο καλοί είστε εσύ και η παρέα σου στις ταχύτατες μιμήσεις χαρακτήρων από τη σύγχρονη καθημερινότητα;

-Hands Up! : Η γλώσσα του σώματος κυριαρχεί στο παιχνίδι αυτό. Κατά τ’ άλλα, μαντεύεις και πρέπει αυτό να γίνει πολύ πολύ γρήγορα.

 1. Για τις καλλιτεχνικές φύσεις

-Μπλε ιστορίες: Ένας αφηγητής, δύο ή και περισσότερες ομάδες, αμέτρητες ιστορίες και ακόμα πιο πολλές εκδοχές του τέλους των ιστοριών αυτών.

 1. Για τους πάντοτε ενημερωμένους

Bravo! : ‘’ Κατονόμασε 3 μέρη που δεν μυρίζουν ωραία’’ και άλλες τέτοιες ερωτήσεις, για πολυδιάστατες προσωπικότητες και πολύ γέλιο.

-100 τοις εκατό: Πολλαπλές πίστες, ευρεία θεματολογία. Το παιχνίδι αυτό σχετίζεται με πιθανές απαντήσεις. Απαιτείται σκέψη, συγκέντρωση και γνώση πιθανών εναλλακτικών εκδοχών.

 1. Για όλους τους παραπάνω και ακόμα μερικούς:
 • Nύχτες Παρέας: Το παιχνίδι αυτό περιλαμβάνει από παντομίμα μέχρι μετάφραση. Έχει ταινίες, στίχους, ατάκες.
 • Quizdom: Σινεμά, Υγεία, Φαγητά, Λέξεις, Γεωγραφία και πολλά ακόμα, μέσα σε παιχνίδια ταχύτητας, συνεργασίας, μνήμης και γνώσης.
 • -4 Pics 1 Word: Τί κοινό έχουν οι 4 εικόνες που βλέπετε μπροστά σας;
 • Bad Brains: Πολλά παιχνίδια για να εντοπίσετε την ‘’spicy’’ λέξη του συμπαίκτη σας.

Όποιο και αν είναι το στυλ των παιχνιδιών που προτιμάτε, η λίστα είναι μεγάλη και συμπυκνωμένη σε ένα μόνο gadget. Βάλτε την καλή διάθεση και την παρέα.

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr