“Παιχνίδια” για ακόνισμα του νου

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη

Υπάρχουν πολλά είδη παιχνιδιών στο κινητό μας, με τα οποία μπορεί κανείς να περάσει ευχάριστα την ώρα του: παιχνίδια δράσης, αθλητικά, στρατηγικής, μαγειρικής, αλλά και εικονικής καθημερινής ζωής. Υπάρχουν παιχνίδια ειδικά για το ακόνισμα του μυαλού;

Τα τελευταία χρόνια έπειτα από την εισροή στην αγορά τηλεπικοινωνιών των smartphones με συστήματα android ή iOs, έχει δημιουργηθεί πληθώρα εφαρμογών και παιχνιδιών, για κάθε ηλικία και κάθε επιθυμία.

Ιδιαίτερα αποτελούν τα παιχνίδια ΄΄εκγύμνασης΄΄  του νου. Πρόκειται για παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί με την επιμέλεια νευροεπιστημόνων, φροντίζουν να ακονίσουν το μυαλό και να ενισχύσουν τη μνήμη, μέσα από μικρά και διασκεδαστικά tests. Αυτά θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση, ενώ ταυτόχρονα θα σας διασκεδάσουν.

Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής:

1. Lumosity

Το πρόγραμμα είναι αυτό που αναλαμβάνει να δημιουργήσει το κατάλληλο πρόγραμμα ασκήσεων, αναλόγως με το τι θέλετε να επιτύχετε –να συγκεντρώνεστε καλύτερα στη δουλειά, για παράδειγμα, να θυμάστε ευκολότερα ονόματα ή να αποκτήσετε ικανότητες multitasking.

Δημιουργείτε δωρεάν ένα λογαριασμό και έχετε ένα πρόγραμμα προπόνησης του εγκεφάλου σας, που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας.

2. Τhe Lightning Librarian

Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βοηθήσετε τη βιβλιοθηκονόμο να βρει γρήγορα τα βιβλία που της ζητούν τα παιδιά στη βιβλιοθήκη. Μπροστά της έχει δεκαπέντε ράφια με βιβλία διαφορετικών κατηγοριών, τα οποία ξεχωρίζουν με ένα σύμβολο. Το πρόβλημα, τώρα, είναι ότι τα σύμβολα μπορείτε να τα δείτε μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αρχίσουν να έρχονται τα παιδιά, που όπως ξέρουμε είναι οι πιο απαιτητικοί πελάτες. Κάθε παιδί ζητά μια διαφορετική κατηγορία βιβλίου, την οποία εσείς πρέπει να θυμάστε σε ποιο ράφι βρίσκεται. 

3. Ελληνικό IQ-test

Εκτός από τις συνηθισμένες μαθηματικές ασκήσεις, το τεστ αυτό έχει και γλωσσικές ερωτήσεις, ενώ ο χρόνος ολοκλήρωσής του είναι τα 45 λεπτά. Με την ησυχία σας –στο τέλος θα μάθετε και τον δείκτη ευφυΐας σας, και μπορεί να εκπλαγείτε.

4. Skillz – Παιχνίδια Λογικής και Μυαλού

Θέλετε να ελέγξετε τις ικανότητες απομνημόνευσης που έχετε ή να εξασκήσετε το μυαλό σας; Δοκιμάστε αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης, για να βελτιώσετε τη μνήμη σας την ταχύτητα σας, για να έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια, για να ξεχωρίζετε διαφορετικά χρώματα και πολλά άλλα.

Αυτό είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι λογικής που τεστάρει το μυαλό σας. Με αυτό το παιχνίδι μυαλού, μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να μάθουν να ξεχωρίζουν διαφορετικά χρώματα και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους. Τα παιδιά ακονίζουν το μυαλό τους, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν παίζοντας αυτό το παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι λογικής είναι σχεδιασμένο για όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς αποτελεί ένα παιχνίδι που τεστάρει τις ικανότητές σας. Επίσης, μπορείτε να τεστάρετε τα αντανακλαστικά σας. Υπάρχουν διαφορετικά διασκεδαστικά παιχνίδια πάζλ σε αυτό το παιχνίδι. Κερδίζετε πόντους και προχωράτε επίπεδα. Πολύ διασκεδαστικό και εθιστικό που θα το απολαύσετε.

5. Μάστερ Λογικής 1 – Διαστρέβλωση Μυαλού

Δημιουργικά Παζλ και Περίεργες Λύσεις. Ένα παιχνίδι λογικής με τις πιο ασυνήθιστες και πονηρές ερωτήσεις, οι οποίες απαιτούν μια δημιουργική προσέγγιση.Ψάχνετε για ένα παιχνίδι που να είναι εξαιρετικό, δημιουργικό και παράξενο ταυτόχρονα; Τώρα μπορείτε να δείξετε σε όλους την ευφυία σας λύνοντας τις πιο ασυνήθιστες και δύσκολες ερωτήσεις που έχετε δει ποτέ! Το παιχνίδι περιέχει δύσκολες ερωτήσεις, που ενσωματώνουν τη χρήση της μνήμης, της λογικής, της προσοχής σας και της ικανότητας σκέψης, με ασυνήθιστους τρόπους.

Το παιχνίδι «Ο Αρχηγός των Γρίφων» είναι η πρώτη έκδοση ενός λαμπρού και ασυνήθιστου παιχνιδιού γρίφων, που δοκιμάζει την προσοχή σας και την ικανότητά σας να σκέφτεστε πέρα από το συνηθισμένο. Το σύστημα με checkpoint έχει εγκαταλειφθεί και αντί να ξεκινάτε από την αρχή ενός ολόκληρου επιπέδου κάθε φορά που χάνετε, τώρα απλά θα επαναλαμβάνετε τον τρέχοντα γρίφο μέχρι να τον λύσετε.

Καλή διασκέδαση λοιπόν!

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.