Παιδικά βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Το καλοκαίρι έφτασε! Aς δούμε ποια βιβλία είναι ιδανικά για να κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά και δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη τους.

Μετά από έναν παράξενο και δύσκολο χειμώνα, επιτέλους έφτασε το καλοκαίρι! Είναι ευκαιρία για χαλάρωση, παιχνίδι, ευχάριστες δραστηριότητες και εποικοδομητικά βιβλία. Aς δούμε ποια είναι εκείνα τα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από καμία παιδική βιβλιοθήκη και θα κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά στους μικρούς μας φίλους όλο το καλοκαίρι.

“Μια σκούπα, μα τι σκούπα” της Τζούλια Ντόναλντσον (εκδόσεις Πατάκη)

Αριστουργηματικό βιβλίο, βραβευμένο με Όσκαρ animation, από δύο μοναδικούς δημιουργούς: Τζούλια Ντόναλντσον, Άξελ Σέφλερ. Η καλοσύνη και η ευγένεια πάντα θα σου γυρίζουν πίσω. Room on the broom. Μοναδικό!

“Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (εκδόσεις Μεταίχμιο)

Η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα παραμύθι διαχρονικό, αφού εδώ και εβδομήντα επτά χρόνια αφήνει με τον ίδιο τρόπο άφωνους από συγκίνηση όσους το διαβάζουν. Ο Μικρός Πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων.

“Το Γκρούφαλο” της Τζούλια Ντόναλντσον (εκδόσεις Πατάκη)

Το 1999 η Τζούλια Ντόλαλντσον και ο Άξελ Σέφλερ δημουργούν ένα από πλέον διάσημα και πολυσήμαντα παραμύθια της τελευταίας 20ετίας και το 2014 ο Πατάκης το φέρνει στην Ελλάδα. Εκατοντάδες χιλιάδες οι φίλοι του Γκρούφαλο και του Μικρού Γκρούφαλο ανά τον κόσμο. Ευφυΐα, διαχείριση φόβου, προνοητικότητα τα βασικά θέματα της ιστορίας.

“Αν ήμουν βιβλίο” του Ζοζέ Ζόρζε Λέτρια (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο)

Καταπληκτικό, μαγικό! Ένα βιβλίο ύμνος στο βιβλίο όσο λίγα στον κόσμο. Γλώσσα απλή, λέξεις που φτιάχνουν την ομορφιά και την ποίησή τους όχι μέσα από τη δυσκολία τους αλλά μέσα από τις εικόνες και την απλότητά τους.

“Φρέντερικ” του Λίο Λιόννι (εκδόσεις Πατάκης)

Ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα χάρμα ιδέσθαι για παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς και βιβλιόφιλους κάθε ηλικίας από τον πολυβραβευμένο Λίο Λιόννι. Η αλληγορία μιας κοινωνίας σε χειμώνα όπου ένας “οκνός” Προμηθέας αντιλαμβάνεται ότι δεν λειτουργούν όλα ορθολογικά, μετρήσιμα και κοντόφθαλμα.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.