Πάγος: νέος σύμβουλος ομορφιάς!

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Ο πάγος είναι ένα υλικό το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και στο χώρο της αισθητικής, καθώς προσφέρει σημαντικά οφέλη. Εάν θέλετε να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους ο πάγος μπορεί να συμβάλει στο επίπεδο της ομορφιάς, διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές…

Σύμφωνα με πολλές έρευνες ο πάγος  αναδεικνύεται ως νέος σύμβουλος ομορφιάς!      Το να βρέχουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό ή το να το διατηρούμε εν γένει «ψυχρό» πιστεύεται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος  και αποτρέπει τις ρυτίδες, αναζωογονεί το δέρμα και προσφέρει αίσθηση φρεσκάδας και λάμψη.

Παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές ομορφιάς που βασίζονται στον πάγο.

Συρρικνώστε ένα σπυράκι

Τοποθετώντας τον πάγο πάνω σε ένα ενοχλητικό σπυράκι μπορείτε να μειώσετε έως και να εξαλείψετε το κοκκίνισμα. Ο πάγος μειώνει τη φλεγμονή και μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει τον πόνο που προκαλείται από την ακμή.

Τυλίξτε έναν κύβο σε ένα ύφασμα (μια τραχιά πετσέτα μπορεί να ερεθίσει το μαλακό δέρμα), κρατήστε την στην πληγείσα περιοχή για πέντε έως δέκα λεπτά και θα δείτε άμεσο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών  και τους μαύρους κύκλους

Πήγατε για ποτό και γυρίσατε αργά; Πάρτε ένα παγάκι  ενώ περιμένετε να παρασκευαστεί ο πρωινός καφές σας, τυλίξτε το σε μία μαλακή πετσέτα και τοποθετήστε το στην περιοχή των ματιών. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το πρήξιμο και προσφέρεται αίσθημα αναζωογόνησης και όψη φρεσκάδας.

Για εντονότερο αποτέλεσμα, καταψύξτε κύβους μαύρου τσαγιού με καφεΐνη ή αποθηκεύστε φέτες αγγουριών σε πάγο.

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Πριν βάλετε το makeup σας, «τρέξτε» ένα παγάκι πάνω από το πρόσωπό σας, εστιάζοντας σε περιοχές με μεγεθυμένους πόρους. Το κρύο νερό θα προκαλέσει συστολή των πόρων και ελαχιστοποίηση της εμφάνισής τους στο μακιγιάζ! Έτσι, θα επιτύχετε ένα μακιγιάζ με τέλεια κάλυψη.

Ενυδατώστε και απολεπίστε

Για μια ενυδατωμένη και αναζωογονημένη επιδερμίδα, επιχειρήστε την ανάμειξη φρούτων ή λαχανικών (λ.χ. αγγούρι, φράουλες ή μάνγκο) με νερό και στη συνέχεια, περιχύστε το μείγμα σε δίσκους για παγάκια. Μόλις ψυχθεί, τρίψτε απαλά έναν από τους κύβους  στο πρόσωπό σας. Πέραν της ενυδάτωσης και της λάμψης του δέρματος, επιτυγχάνεται και υγιής απολέπιση του προσώπου με την τήξη του κύβου!

Εφαρμόστε τις παραπάνω πρακτικές και θα παρατηρήσετε  ευχάριστες αλλαγές  στο πρόσωπό σας!

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.