Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012

Συντάκτης: Flowmagazine

Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012Εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές σε 90 χώρες θα καθαρίσουν συμβολικά παραλίες, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012.

Τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία συντονίζει στην Ελλάδα για 21η χρονιά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, και προσκαλεί τα μέλη της, συνεργαζόμενους φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη τη χώρα να λάβουν μέρος στο Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (15 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2012) αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον καθαρισμό μίας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού/λίμνης ή τμήματος του βυθού.

Οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, εφοδιασμένοι με γάντια και σακούλες, θα καταγράψουν τα απορρίμματα που θα συλλέξουν, δίνοντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τις ποσότητες, το είδος και την προέλευση των απορριμμάτων και συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Φέτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η εκστρατεία εστιάζει στο θέμα της ανακύκλωσης. Οι συντονιστές των δράσεων σε όλη την Ελλάδα, αφού λάβουν το σχετικό υποστηρικτικό υλικό από τη HELMEPA, θα οργανώσουν το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών που θα συλλέξουν οι εθελοντές στις παραλίες, τα οποία θα οδηγηθούν στις μονάδες ανακύκλωσης της Ε.Ε.Α.Α.

Επιπλέον, τα στοιχεία που θα υποβάλλουν οι εθελοντές σε όλη την Ελλάδα αξιοποιούνται για την παρακολούθηση του προβλήματος σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο της εφαρμογής της Θαλάσσιας Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας.

Καλούνται όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες να λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2012. Για περισσότερες πληροφορίες, Τομέας Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης HELMEPA, τηλ. 210-9343088.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…