Λέγεται ότι σε κάθε κουζίνα του κόσμου κρύβεται μια υποψία της μεξικάνικης, μιας κουζίνας με μακραίωνη ιστορία που χάνεται στα …
Παέγια: το Ισπανικό αριστούργημα με ρύζι και θαλασσινά
Η ισπανική κουζίνα είναι πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, και το πιάτο “Παέγια” (Paella) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και αναγνωρίσιμα παγκοσμίως. Αυτή η λαχταριστή συνταγή βασίζεται στο ρύζι και περιλαμβάνει μια ποικιλία θαλασσινών και άλλων συστατικών που δημιουργούν ένα απολαυστικό γεύμα. Στο άρθρο αυτό, θα ανακαλύψουμε τη συνταγή της Παέγια και τα μυστικά που κρύβει αυτό το δημοφιλές πιάτο.
Συστατικά:
- 300 γραμμάρια ρύζι “Μπόμπα” (ισπανικό ρύζι για Παέγια)
- 300 γραμμάρια αγκινάρες
- 300 γραμμάρια μυδιά
- 300 γραμμάρια καλαμάρι
- 200 γραμμάρια ασπράδια γαρίδας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά πικάντικη, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. πάπρικα (ίσπαν δούρες)
- 1/2 κ.γ. σαφράν (για την χρωματική αναβάθμιση)
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή παν, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει διαφανές και να απορροφήσει το λάδι.
- Προσθέστε την πάπρικα και το σαφράν και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τα θαλασσινά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το να βράσει για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο υγρός.
- Μετά τον προκαθορισμένο χρόνο, αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε την Παέγια ζεστή, ενώ μπορείτε να τη διακοσμήσετε με φρέσκα λεμόνια και φύλλα φρέσκου φασκόμηλου.
Η Παέγια είναι ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και αρώματα, που αντικατοπτρίζει την πολιτιστική πλούσια κληρονομιά της Ισπανίας. Είναι ιδανική για κοινές συγκεντρώσεις και εορταστικά γεύματα. Απολαύστε αυτό το νόστιμο πιάτο με την οικογένεια και τους φίλους σας και ανακαλύψτε την γευστική εμπειρία της Ισπανίας!