Ουράνιο τόξο – Το σύμβολο της αισιοδοξίας

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Μιας και τις τελευταίες μέρες μας έχει κατακλύσει η βροχή, η οποία συνεπάγεται και πολύ δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν γύρω μας, όλοι μας περιμένουμε πως και πως πότε θα βγει ξανά ο ήλιος, ώστε να ανέβει η διάθεση μας και όχι μόνο. Πριν βγει όμως ο ήλιος, συνηθίζεται μετά από μια βροχή να περιμένουμε πάντα να δούμε το ουράνιο τόξο. Το ουράνιο τόξο σε επιστημονικό επίπεδο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πολύχρωμο, οπτικό και μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται το συνδυασμό βροχής με ήλιου για να δημιουργηθεί.

Το ουράνιο  τόξο όμως συμβολίζει για τον καθένα από μας κάτι διαφορετικό σε προσωπικό επίπεδο.  Για μένα συμβολίζει την αισιοδοξία και την ελπίδα για καλύτερες μέρες σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αναλόγως βέβαια με το τι ψάχνει  και ο καθένας από μας.

Κάποιος μπορεί να ενδιαφέρεται να βρει το άλλο του μισό και επειδή έχει περάσει πολλές φουρτούνες στα αισθηματικά του, να περιμένει να δει δηλαδή το ουράνιο τόξο στο πρόσωπο εκείνου ή εκείνης, που θα τον κάνει να ξεχάσει τα όσα πέρασε και να ζήσει όμορφες στιγμές ευτυχίας και αγάπης.

Κάποιος άλλος σε προσωπικό επίπεδο το ουράνιο τόξο το βλέπει στο πρόσωπο ενός φίλου, που θα τον στηρίξει στις δύσκολες στιγμές που περνά, ενώ μπορεί να υπάρχει και εκείνος που το αντικρίζει σε μια καινούργια εργασιακή ευκαιρία, η οποία θα έρθει μετά από πολλά εμπόδια επαγγελματικά και δυσκολίες και που θα του επιφέρει οικονομικά κέρδη και στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας, χωρίς άγχος και στρες.

Το σημαντικό είναι όμως, πως ό,τι και να συμβολίζει το ουράνιο τόξο για τον καθένα από μας, ότι για όλους μας σημαίνει το ίδιο πράγμα, δηλαδή μια καινούργια αρχή και το τέλος σε κάτι άλλο.  Εξίσου αξιοσημείωτο είναι, να κατανοήσουμε ότι  ένα ουράνιο τόξο στην αισθηματική μας ζωή ή στην επαγγελματική μας, δεν προκύπτει από μόνο του ως δώρο εξ’ ουρανού, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της βροχής. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε μια νέα αρχή, χρειάζεται να προσπαθήσουμε και να μοχθήσουμε γι’ αυτή. Αν δεν ψάξουμε να βρούμε για παράδειγμα μια καινούργια εργασιακή στέγη, στέλνοντας βιογραφικά σε αγγελίες που ψάχνουν προσωπικό, δεν θα βρούμε δουλειά. Με άλλα λόγια, με αυτό το παράδειγμα θέλω να σου δείξω, φίλε αναγνώστη,  πως τίποτα δε θα μας έρθει ουρανοκατέβατο, αν δεν βάλουμε και εμείς το χεράκι μας.

Αυτή η συμβουλή σε ακολουθεί, είμαι σίγουρη, από τότε που ήσουν μικρός ή μικρή, όπου οι γονείς σου σε έβαζαν να διαβάσεις  τα μαθήματα σου τις μέρες που βαριόσουν, με τη φράση «αν δεν κοπιάσεις, δεν θα πάρεις καλούς βαθμούς» ή άλλες παρόμοιες, οι οποίες όμως είχαν όλες τους το ίδιο νόημα.

Αυτό που θέλω να κρατήσεις από το συγκεκριμένο άρθρο είναι να μην μένεις μόνο σε προσευχές για να αλλάξει αυτό που ζεις. Δεν αρκεί να σκέφτεσαι τι θέλεις να αλλάξει στη ζωή σου, αλλά να περνάς σε δραστικές πράξεις ώστε να τα καταφέρεις!

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr