Ό,τι κι αν κάνω μυρίζει η μασχάλη μου. Γιατί;

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Η κακοσμία του σώματος, ειδικά το καλοκαίρι, είναι ένα πρόβλημα που αφορά παιδιά και ενήλικες. Ποια παράγοντες το προκαλούν; Μπορεί να είναι ένδειξη άλλων παθολογικών προβλημάτων; Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντώνται στο συγκεκριμένο άρθρο.

Τι προκαλεί τη μυρωδιά στην περιοχή της μασχάλης

Όπως ισχύει για κάθε οσμή που παράγεται από το ανθρώπινο σώμα, υπεύθυνοι για τη μυρωδιά της περιοχής της μασχάλης είναι οι εξωκρινείς αδένες του σώματος. Αυτοί εντοπίζονται στη μασχάλη, την περιοχή των μαστών, την περινεϊκή χώρα, τα βλέφαρα και το εξωτερικό μέρος του αυτιού. Οι εξωκρινείς αδένες παράγουν το γαλακτώδες έκκριμα και το ιξώδες έκκριμα από τα αντίστοιχα όργανα του σώματος. Η δυσάρεστη οσμή του εκκρίματος των αποκρινών πόρων οφείλεται  στα προϊόντα της διάσπασης που προκύπτουν από τη βακτηριακή χλωρίδα και τις πρωτεΐνες της επιφάνειας του δέρματος.

Η μυρωδιά παρατηρείται ακόμη και στα παιδιά, στα οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αδένων των παραπάνω οργάνων.

Ό,τι κι αν κάνω μυρίζει η μασχάλη μου. Γιατί;

Παράγοντες που συμβάλλουν στη δυσοσμία του ιδρώτα και στα παιδιά μπορεί να περιλαμβάνουν:

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναικεία hacks για καλύτερη υγιεινή

______________________

Τι συμβαίνει όταν παρατηρείται κάποια αλλαγή στη μυρωδιά του σώματος;

Αν παρατηρηθεί αλλαγή στη μυρωδιά του σώματος, αυτό μπορεί να υποδηλώνει κάποια παθολογική κατάσταση. Μία γλυκιά μυρωδιά του ιδρώτα μπορεί ν’ αποτελεί ένδειξη διαβήτη, λόγω των αυξημένων επιπέδων κετόνης στο αίμα, ενώ μία μυρωδιά που θυμίζει χλωρίνη μπορεί να μας προειδοποιεί για κάποια πάθηση στο νεφρό ή το συκώτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…