Όταν ο Έλον Μασκ απέλυσε το προσωπικό της Twitter

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Μάθετε γιατί ο Έλον Μασκ έκανε μία από τις σημαντικές αναδιαρθρώσεις στην ιστορία των κοινωνικών δικτύων απολύοντας 7.500 εργαζομένους!

Ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι απέραντος και συναρπαστικός. Ιδιαίτερα συναρπαστικές είναι οι εταιρίες οι οποίες βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αποτελούν εταιρίες κολοσσούς στον τομέα τους. Μια από αυτές είναι η εταιρία Twitter, την οποία εξαγόρασε ο Έλον Μασκ και προέβη σε μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Ποιος είναι ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ είναι αυτήν την στιγμή ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο σύμπαν και ιδρυτής και θεμελιωτής της εταιρίας Τέσλα, η οποία κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Επιπλέον, είναι βασικός μέτοχος στην εταιρία  Space-Ex η οποία είναι διαστημική εταιρία και πλέον διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες social media σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συμφωνία για την εξαγορά της ανερχόταν σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε ο αμερικανός εφευρέτης και κροίσος να αναλάβει το τιμόνι της. Τα χρήματα αυτά προήλθαν από την ρευστοποίηση κάποιων μετοχών της Τέσλα, από δάνεια που πήρε από εταιρίες και εξασφαλίζοντας στήριξη από εταιρίες επενδύσεων.


Διαβάστε επίσης :Η Google έφτιαξε γυαλιά που βάζουν… υπότιτλους στην πραγματική ζωή


Όταν ο Έλον Μασκ απέλυσε το προσωπικό της Twitter

Γιατί έγινε αυτή η κίνηση

Ο Έλον Μασκ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κατά καιρός κατακριθεί έντονα για τις στρατηγικές του και για τις οικονομικές κινήσεις του από το  Twitτer. Ο ίδιος βέβαια έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές την πλατφόρμα για να κάνει οικονομικά σχόλια τόσο για το  Bitcoin, όσο και για την επικαιρότητα. Ιδιαίτερα για το Bitcoin με αναρτήσεις του για ενδεχόμενη πώληση αρκετών  Bitcoins από την Τέσλα, είχε προκαλέσει μια μεγάλη πτώση του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος.

Όσον αφορά την αγορά του Τwitter, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο για ανθρωπιστικούς σκοπούς και να έχει περισσότερη διαφάνεια για το κοινό θεωρώντας ότι η πλατφόρμα δεν προάγει την ελευθερία του λόγου. Σε σχετικές δηλώσεις του μάλιστα δήλωσε ότι δεν θέλει να βγάζει περισσότερα χρήματα αλλά να βοηθήσει την ανθρωπότητα που αγαπά τόσο.

Η ίδια η Τwitter δέχτηκε την συγκεκριμένη εξαγορά με το πρόσχημα ότι πρέπει να προασπίζεται η ελευθερία του λόγου, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που την ώθησε στην εξαγορά είναι το χρέος της το οποίο ανέρχεται στα 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Έλον Μασκ καλείται να το μειώσει και να κάνει την Twitter μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Όταν ο Έλον Μασκ απέλυσε το προσωπικό της Twitter


Διαβάστε επίσης :Η νέα ηλιακή οροφή της Tesla


Η απόλυση των εργαζομένων

Ίσως το παραπάνω γεγονός να είναι και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο ο εκατομμυριούχος απέλυσε και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι περισσότεροι ενημερώθηκαν με κάποιο e-mail με την δικαιολογία ότι κρίθηκε ότι η θέση τους ή η εργασία τους δεν ήτανε πλέον ωφέλιμη για την εταιρεία. Επιπλέον, έφερε περίπου 50 ειδικούς στην τεχνολογία από τις άλλες εταιρίες του και μάλιστα και τον κατασκευαστή αυτοκινήτων από την Τέσλα για να δουν τις λίστες απολύσεων του. Οι πρώτοι οι οποίοι απολύθηκαν είναι οι ανώτεροι σύμβουλοι και τα ανώτερα στελέχη.

Η κίνηση αυτή μάλιστα ανακοινώθηκε πριν γίνει γνωστή και στους μετόχους της εταιρίας, οι οποίοι πρέπει να αναμένουν κάποια πτώση της μετοχής τους επόμενους μήνες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.