Όταν η τρίχα χάνει τον δρόμο της…

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Όταν η τρίχα χάνει τον δρόμο της…Παράξενα σημάδια έχουν ξεπροβάλει στο πρόσωπό σας. Δεν είναι ακριβώς σπυράκια ούτε κνίδωση. Θα μπορούσαν μήπως να είναι τρίχες που έχουν γυρίσει προς τα μέσα; Πράγματι, μερικές φορές το νεκρό δέρμα μπορεί να φράξει έναν θύλακα της τρίχας αναγκάζοντάς την να αναπτυχθεί κάτω από το δέρμα και πλάγια και όχι προς τα άνω και προς τα έξω. Στους άνδρες δημιουργούνται μικρά εξογκώματα στο πηγούνι, στα μάγουλα και στον λαιμό κυρίως μετά το ξύρισμα, ενώ στις γυναίκες εμφανίζονται στα πόδια, στην ηβική περιοχή, στους γλουτιαίους και στις μασχάλες. Ακολουθήστε τις παρακάτω μεθόδους και βάλτε στον σωστό δρόμο τις ατίθασες τρίχες σας.

Μέθοδος 1 από 6: Απολέπιση

Κάντε απολέπιση στην περιοχή δύο φορές την ημέρα και τρίψτε απαλά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη σκόνη και τα έλαια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την παγίδευση των τριχών. Προσπαθήστε να «χτυπήσετε» τη θυλακίτιδα από ποικίλες κατευθύνσεις. Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γάντι απολέπισης ή να δοκιμάσετε μία από τις παρακάτω τεχνικές απολέπισης:

  • Απολέπιση με χρήση tylenol.
  • Απολέπιση των ποδιών σας με αλάτι.
  • Απολέπιση με ελαιόλαδο και ζάχαρη.

Μέθοδος 2 από 6: Φάρμακο κατά της ακμής

Οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα μοιάζουν με σπυράκια ειδικά όταν συνοδεύονται από πύον. Γι’ αυτό δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε υπεροξείδιο του βενζολίου ή σαλικυλικό οξύ αρκετές φορές την ημέρα για μερικές ημέρες. Αυτή η πρακτική σε συνδυασμό με την καθημερινή απολέπιση είναι συχνά αποτελεσματική για να αφαιρέσετε τις τρίχες, αφού το πρήξιμο θα μειωθεί δίνοντας περισσότερο χώρο στην τρίχα να αναπτυχθεί προς τα έξω. Αν δεν έχετε φαρμακευτική αγωγή κατά της ακμής, μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο της ασπιρίνης ή της οδοντόπαστας.

Όταν η τρίχα χάνει τον δρόμο της…Μέθοδος 3 από 6: Κομπρέσες

Κάντε μια ζεστή, υγρή κομπρέσα στην περιοχή για μερικά λεπτά για να μαλακώσει το δέρμα σας. Πιο ειδικά, απλά βρέξτε μια πετσέτα με ζεστό νερό, στύψτε και πιέστε στην προβληματική περιοχή. Σε περίπτωση που κάνετε κομπρέσα για δέκα λεπτά και η τρίχα δεν γίνει ορατή τότε ίσως ήρθε η στιγμή να αποκλείσετε το ενδεχόμενο για καρκίνο του δέρματος.

Μέθοδος 4 από 6: Αποστειρωμένη βελόνα

Χρησιμοποιήστε μία αποστειρωμένη βελόνα, ένα τσιμπιδάκι ή μία περιστρεφόμενη ιατρική συσκευή για να ωθήσετε την τρίχα προς τα έξω. Προηγουμένως, κάντε μία ζεστή κομπρέσα, καθώς θα λειτουργήσει βοηθητικά, ώστε να εξέλθει στην επιφάνεια. Η εν λόγω μέθοδος μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο, ενώ πρέπει να προσέξετε να μην κοπείτε.

Μέθοδος 5 από 6: Κομπρέσα με ζεστό γάλα και ψωμί

Ζεστάνετε μία μικρή ποσότητα γάλατος χωρίς να γίνει πάρα πολύ καυτό. Κατόπιν, βυθίστε ένα κομμάτι ψωμί στο γάλα και τοποθετήστε το ψωμί στην προβληματική περιοχή για 10 λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε τις τρίχες με μία βελόνα.

Μέθοδος 6 από 6: Κρατώντας το δέρμα καθαρό

Καθαρίστε την πρώην προβληματική περιοχή με χλιαρό νερό και ενυδατικό σαπούνι. Στεγνώστε καλά και εφαρμόστε ένα αντισηπτικό που παρέχει επιπλέον προστασία ενάντια στη μόλυνση. Επιπλέον, αποφεύγετε να φοράτε στενά ρούχα σε εκείνη την περιοχή, και κάντε απολέπιση τακτικά για να αποτραπεί η δημιουργία νέων ανορθόδοξων τριχών. Σε περίπτωση πάντως που αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργήσουν, απευθυνθείτε στον γιατρό ή στον δερματολόγο σας.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…